nuorisovaltuusto pääkuva

Nuva tuo nuorten äänen uudistuksen valmisteluun

Manu tuo nuorten äänen uudistuksen valmisteluun

Pohjois-Karjalan maakunnallinen nuorisovaltuusto (Manu) perustettiin vuoden 2017 lopulla. Se oli ensimmäisiä Suomessa. Nuorisovaltuutetut tuovat nuorten ääntä maakuntatasolle ja pääsevät vaikuttamaan maakunta- ja sote-uudistukseen omana vaikuttajaelimenä. Maakunnalliseen nuorisovaltuustoon kuuluu kaksi jäsentä jokaisen kunnan nuorisovaltuustosta. Maakunnallinen nuorisovaltuusto kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa.

Maakunnallinen nuorisovaltuusto valmisteli viime vuonna esityksen nuorten työsetelin uudistuksesta, mitä he kävivät esittelemässä myös kunnanjohtajien kokouksessa. Tavoitteina on saada kuntien nuorten työllistämiseen käyttämä summa saman suuruiseksi ja laajentaa tukiaikaa kesästä ympärivuotiseksi. Lisäksi kuntakohtaisesta tuesta halutaan siirtyä tukeen, joka käy jokaisessa kunnassa ja saada nuorille yrittäjille vastaavanlainen tuki liiketoiminnan aloittamiseen.

Uusi maakunnallinen nuorisovaltuusto, joka valittiin 24.2.2019, on suuntamassa katseensa mm. nuorten mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

Nurmeksen kokouksessa valittiin uudet jäsenet maakunnalliseen nuorisovaltuustoon. Puheenjohtajaksi valittiin Oskar Mannelin Joensuusta, 1. varapuheenjohtajaksi Jere Juntunen Liperistä ja 2. varapuheenjohtajaksi Henny Ahtiala Lieksasta.

 

Nuorisovaltuuston koostumus:

Heinävesi: Mira Puustinen ja Nelli Loikkanen

Ilomantsi: Milla-Fiia Tahvanainen  

Joensuu: Oskar Mannelin ja Neea Paakki 

Juuka: Netta Konttinen ja Roosa Väyrynen

Kitee: Siiri Sivonen ja Miska Lötjönen

Kontiolahti: Milma Kaartinen ja Sakari Päivinen 

Lieksa: Henny Ahtiala ja Juuso Laine 

Liperi: Jere Juntunen ja Emmi Reijonen

Nurmes: Mirya Valtanen ja Tomi Laakkonen 

Outokumpu: Iida Turpeinen ja Veera Nevalainen 

Polvijärvi: Tiina Tuononen ja Veera Karhinen 

Rääkkylä: Venla Vänskä

Tohmajärvi: Noomi Valo ja Neea Koistinen

Valtimo: Nuutti Turunen ja Siiri Hakkarainen

 

 

Muistiot

Sivu arviointi ja palaute