ajankohtaista pääkuva

Ajankohtaista

angle-left Tuula Kiviniemi siirtyi sulavasti agentin roolista sote-koordinaattoriksi

Tuula Kiviniemi siirtyi sulavasti agentin roolista sote-koordinaattoriksi

Tuula Kiviniemi astui tammikuun alussa Heli Aallon jättämiin sote-koordinaattorin saappaisiin. Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistustiimi kaipasi tuoretta voimaa Helin siirryttyä Siun soteen vs. kehittämisjohtajan pestiin, paikkaan josta Anu Niemi oli aiemmin siirtynyt THL:een.

- Mukava päästä pureutumaan uusiin haasteisiin ja aivan soten ytimeen täällä Pohjois-Karjalassa. Pari viime vuottahan työskentelin Pohjois-Karjalan ikäihmisten muutosagenttina I&O kärkihankkeessa. AVOT-hankkeessa olin tukemassa ikäihmisten kotihoidon kehittämistä ja kaikenikäisten omaishoidon vahvistamista, kertoo Tuula tyytyväisenä.

- Sote-koordinaattorina pääsen pistämään kauhani moneen soppaan. Tämän kevätkauden työlistassani on mm. sote-keskustyöskenty, palveluintegraation kehittäminen, HYTE-valmistelun tuki, soten asumisyksiköiden selvitystyön tuki, geneerisen asiakasohjauksen kehittämisen tuki ja TKI-toiminta erva-alueella. Onneksi työ ei ole yksinäistä puurtamista, vaan sitä tehdään lähes poikkeuksetta verkostoissa eli asioita viedään eteenpäin yhdessä moninaisen toimijajoukon voimin.

- Vastaavalla tavalla sote-koordinaattoreita toimii jokaisessa maakunnassa Suomessa. Suurin ero toimintakentässämme on, että vain muutamalla muulla alueella Pohjois-Karjalan lisäksi sote on jo tuotu kunnista yhteen. Mutta vaikka suurin remontti meillä on jo tehty, niin paljon tässä urakkaa vielä on.

- Työpisteeni on tällä hetkellä Carlsonin 4. kerroksessa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutiimin kanssa. Täällä voi piipahtaa rupattelemaan sote-asioista tai laittaa sähköpostia osoitteeseen tuula.kiviniemi@pohjois-karjala.fi.

Sivu arviointi ja palaute