Maakuntapäivä pääkuva

Tapahtumakalenteri Portlet

Maakuntapäivä ja yö Kesälahden museoalueella

31.08.2019 12.00 - 23.30 - Kesälahden kotiseutumuseo
event-image

Kesälahdella kokoonnutaan kotiseutumuseolle P-K:n Maakuntapäivän merkeissä iloiseen iltapäivään ja yöhön. Monipuolisessa ohjelmassa on esimerkiksi sepän taontanäytös ja erilaisia havaintoesityksiä mm. tuohitöistä ja pirtanauhan teosta. Alueella on perinneohjelmaa lapsille, sana- ja kuvapaja ja museoaluetta kiertävän luontopolun varrella voi kuulla Lönnrotin Juhana Kainulaiselta keräämiä loitsuja ja pyyntirunoja.


Idyllisessä Savutuvassa tohtori Rauno Nieminen pohtii Nicodemus Hirvosen ja kesälahtelaisen jouhikon arvoitusta. Iltapäivä huipentuu ”Sarijärtwi Candlet” -yhtyeen kansanmusiikkikonserttiin.
Tapahtuma jatkuu vielä illalla ja yöllä lepakoihin ja muihin yöeläjiin tutustumisella Keski-Karjalan luontoyhdistyksen opastuksella. Museoalueelle ja lähimetsiin voi ripustaa riippukeinuja ja pystyttää telttoja, joissa voi yöpyä.


Museoalueen kahvila ja seppämestari Juhani Krappen ja tekstiilitaitaja Sirpa Viitasen näyttely sekä Kesälahden tapulin paanukatteen uudistushankkeen näyttely ovat avoinna.

Ei pääsymaksua

31.08.2019 12.00 - 23.30
Kesälahden kotiseutumuseo
Kirkkotie 9, 59800 KESÄLAHTI
www.kesalahti.net

kansalaisjuhlat kylätapahtumat maakuntapäivä musiikki seminaarit ja luennot taide ja kulttuuri viihde

Pentti Ojajärvi

Maakuntapäivä linkkilista

Sivu arviointi ja palaute