Maakuntapäivä pääkuva

Navigaatiovalikko

Maakuntapäivä 2019 UKK - Usein kysytyt kysymykset

Maakuntapäivän 2019 Usein Kysytyt Kysymykset

Jos rahoitushakemukseni ei ehdi perille 31.3.2019, onko se hylätty?

Jos hakuajan kanssa tekee tiukkaa, tärkeintä on saada meille maakuntaliittoon tieto maaliskuun aikana esimerkiksi sähköpostitse, että hakemus on lähtenyt ja tulossa lähipäivinä sekä lyhyesti tapahtuman kuvaus, tapahtuman järjestäjä ja tapahtuma-aika. Se auttaa meitä saamaan kokonaiskuvan siitä, millaista ohjelmaa on tulossa ja käsittelemään hakemuksia nopeammin. 

Voiko tapahtuman järjestää muunakin päivänä? 

Vuoden 2018 maakuntapäivän palautteena esitettiin toivomuksia siitä, että tapahtumia voisi järjestää muunakin kuin varsinaisena maakuntapäivänä. Tämä mahdollistaisi myös järjestäjien osallistumisen maakuntapäivän tapahtumiin ja näin vältettäisiin päällekkäisyyttä. Tänä vuonna suurin osa tapahtumista toivotaan pidettäväksi varsinaisena maakuntapäivänä 31.8.2019, mutta edellisvuodesta poiketen tapahtumia on mahdollista järjestää jo aiemmin samalla viikolla (viikko 35) maanantaista perjantaihin.  Etkoilla tavataan!

Voiko yritys hakea tukea tapahtuman järjestämiseen? 

Tuen hakijana voi olla yhdistys, kunta tai muu julkinen toimija ja yrityksiä kannustetaan tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Yritykset voivat tarjota palveluitaan esimerkiksi yhdistysten järjestämiin tapahtumiin tai olla mukana tapahtumassa tuomalla omat palvelut tapahtuman yhteyteen. Vaikka yrityksiä ei voida tukea rahallisesti, kannustetaan toimijoita yhteistyön tekemiseen onnistuneiden maakuntapäivätapahtuminen rakentamisessa.  

Onko tapahtumien edelleenkin oltava maksuttomia? Yritys maksaisi kaiken omasta pussistaan, eikä pääsymaksuakaan saisi pyytää?

Ohjelmaan voidaan hyväksyä myös maksullisia tapahtumia, mutta niille ei myönnetä tulevaisuusrahaston tukea. Maakuntahallitus 25.2. hyväksyi sääntömuutoksen  tapahtumien maksuttomuutta koskien.

Tiedote 12.3.2019 Joustoa maakuntapäivän tapahtumien maksuttomuuteen

Tapahtumamme tulee maksamaan enemmän kuin 2000 euroa. Voimmeko hakea suurempaa summaa? 

Tänä vuonna tapahtumat voivat hakea tukea 500 – 2000 euron väliltä. Rajaamalla tukisummaa enintään 2000 euroon on haluttu varmistaa, että mahdollisimman moni tapahtuma saa tukea. Tukea voi hakea enintään sen verran kuin tapahtumasta on kustannuksia. Tukea myönnetään yksittäiselle tapahtumalle enintään 2000 euroa. Sen yli menevät kustannukset jäävät järjestävän organisaation kuluksi. 

Voimmeko laittaa talkooväen palkkoja kustannuksiin? 

Vain sellaisiin kustannuksiin voidaan hakea tukea, jotka tosiaan maksetaan. Eli jos tapahtumasta aiheutuu maksettavia palkkakustannuksia, voidaan niille hakea tukea. 
 

Sisältöjulkaisija

Katja Riikonen

vs. tietopalvelupäällikkö
050 570 3277
katja.riikonen@pohjois-karjala.fi
Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto, maakuntapäivän rahoitus, tietotekniikka, laajakaista, ICT- ja tietoyhteiskunta-asiat.

Eeva Hirvola-Kostamo

viestintäpäällikkö
040 868 9894
eeva.hirvola-kostamo@pohjois-karjala.fi
Tiedotus ja viestintä, maakuntapäivän viestintä.