tietosuoja pääkuva

Navigaatiovalikko

Tietosuojaselosteet

Tietosuoja

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018 alkaen. Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa.

Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa

• henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuden painottaminen

• kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys

• avoimen informoinnin lisääminen.

Yleiset tietosuojakäytäntömme

Tietosuojan ja tietoturvan taso

Noudattamme kaikessa toiminnassamme sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä.

Mistä keräämme tietojasi?

Ainoastaan sinä voit toimittaa tietojasi meille. Käsittelemme tietojasi ainoastaan antamasi suostumuksesi mukaisesti. Voit toimittaa henkilötietojasi meille, esimerkiksi täyttämällä yhteydenotto lomakkeen tai tekemällä uutiskirje-tilauksen.

Mitä ja miten sinun tietojasi kerätään?

Henkilökohtaisia ​​tietojasi käytetään tarjoamaan sinulle pyytämiäsi palveluita, hallinnoimaan ja ylläpitämään sinun ja meidän välisiä suhteitamme sekä varmistamaan, että voimme toteuttaa sinun oikeutesi. Mikäli olet antanut suostumuksen, käytämme henkilötietojasi myös seuraavissa tarkoituksissa:

  • Evästeet. Parannamme palvelumme ja verkkosivustokokemustasi evästeiden avulla. Sivustomme käytön seurannalla ja analysoinnilla voimme parantaa ja kehittää parempia palveluita sinulle ja kaikille käyttäjillemme. Toimintojen analysoiduista tuloksista (mitä linkkiä napsautat, mistä aiheista olet kiinnostunut jne.) perusteella voimme luoda ja ylläpitää parasta vierailu kokemusta.
  • Käytämme yhteystietojasi vastaamaan esittämiisi tukipyyntöihin tai yhteydenottopyyntöihin.
  • Viestintä. Käytämme yhteystietojasi antamaan sinulle pyytämiäsi tietoja.
  • Markkinointiviestintä. Mikäli olet tilannut uutiskirjeemme, voimme lähettää sinulle uutiskirjeitä ja tietoja palveluistamme.

Tietojen luovuttaminen

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ei luovuta tietoja säännönmukaisesti.

Tietoja luovutetaan niitä pyytävälle viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. Tiedot ja asiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole nimenomaisesti lailla säädetty salassa pidettäväksi.

Tietojen säilyttäminen ja säännönmukainen poistaminen

Tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen: suojaamme tietojasi tekemällä niistä varmuuskopiot, joiden avulla voimme palauttaa tiedot, jotka voisivat kadota katastrofi- tai tietomurtotilanteissa.

Henkilötietojen poistaminen: Poistamme henkilötiedot heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin tai muuten käsiteltiin. Esimerkiksi uutiskirjetilaukset poistetaan, kun uutiskirjeen tilaaja peruuttaa uutiskirje tilauksen.

Sinun oikeutesi määrätä tiedoistasi

Kun kyse on henkilötiedoistasi, sinulla on aina tiettyjä oikeuksia suhteessa niihin.

Ensinnäkin sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietoja me olemme keränneet sinusta.

Toiseksi sinulla on oikeus pyytää mielestäsi virheellisten tietojen oikaisemista, mikäli sellaisia on.

Kolmanneksi sinulla on myös oikeus pyytää kopiota henkilötiedoista tai pyytää meitä poistamaan tietosi, jos meillä ei ole enää tarpeenmukaisia tai perusteltuja syitä käyttää niitä. Käsittelyn rajoittamisvaatimuksesta tai tietojen poistovaatimuksesta huolimatta käsittelemme henkilötietojasi, jos käsittelylle on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy tai lainsäädännöllinen velvoite.

Neljänneksi sinulla on myös oikeus vastustaa ja rajoittaa henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä. Voit vastustaa keräämiemme henkilötietojen tarpeenmukaisuutta, jos näet että keräämämme tiedot eivät ole tarpeenmukaisia palvelun saamiseksi (esim. jos kysyisimme perhesuhdetietojasi uutiskirje tilauksen yhteydessä, voisit kyseenalaistaa kysymyksen tarpeenmukaisuuden uutiskirjetilauksen osalta).

Kuinka voit käyttää oikeuksiasi?

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksia, milloin tahansa, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@pohjois-karjala.fi tai postitse osoitteella Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pielisjoen linna, Siltakatu 2, 80100 Joensuu

Mikäli et ole tyytyväinen tietosuoja käytäntöihimme, voit lähettää meille valituksen taikka huomautuksen aiheesta. Tarkistamme ja tutkimme valituksesi ja vastaamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Haluamme muistuttaa, että sinulla on myös täysi oikeus ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja kysyä heidän neuvoaan.

Henkilötietojen tarkastuspyyntölomake

Some Jako Global

Sivu arviointi ja palaute