Maakuntapäivä pääkuva

Navigaatiovalikko

Maakuntapäivä

Maakuntapäivä tulee taas 29.8.2020

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan kolmannen kerran ympäri Pohjois-Karjalaa. Kaiken ikäisille tarkoitettuja tapahtumia on pitkin viikkoa ja niihin ovat tervetulleita niin maakunnan asukkaat kuin vieraatkin.

Rahoitushakemukset 1.6.2020 mennessä

Koronaepidemian aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta Pohjois-Karjalan maakuntapäivän suunnittelua jatketaan. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta myönnetään 50 000 euroa maakuntapäivän tapahtumien tukemiseen. Yksittäisen tapahtuman tuki voi olla 500 – 2000 €. Tuen hakuaika päättyy 1.6.2020. Tuettujen tapahtumien on oltava pääsymaksuttomia. Rahoituspäätökset pyritään tekemään kesäkuun alkupuolella.

Maakuntapäivän yhteismarkkinointiin voi osallistua vaikka tapahtumalle ei ole maakuntaliiton rahoitusta. Maakuntapäivään sisällytettävät tapahtumat hyväksyy maakuntaliitto. Kaikille maakuntapäivään hyväksyttäville tapahtumille pätevät samat kriteerit, eli:

  • Tapahtuma on avoin kaikille. 
  • Tapahtuma toteuttaa osaltaan maakuntapäivän henkeä, jossa korostuu iloinen yhdessäolo.
  • Tapahtuma käyttää markkinoinnissaan ja toteutuksessaan maakuntapäivän visuaalista ilmettä niissä toimenpiteissä, jotka kohdistuvat maakuntapäivään.
  • Tapahtumista pääosa huipentuu lauantaina 29.8.2020 Pohjois-Karjalan alueella.

Ensimmäinen yhteinen infotapaaminen tapahtumien järjestämisestä ja yhteismarkkinoinnista järjestetään kesäkuussa.

Painopisteenä lapset ja nuoret – muita unohtamatta

Vaikka maakuntapäivä onkin tarkoitettu kaikenikäisille, on tänä vuonna erityiskohteena lapset ja nuoret. Maakuntapäivän tulisi antaa kaikille lämmin kokemus ja positiivinen muisto. Nuorille tullaan myöhemmin julkaisemaan kilpailu, jonka muoto ja kohde ilmoitetaan myöhemmin.

Maakuntapäivän aikana jaetaan viimevuotiseen tapaan ”Yksinäisyyttä vähentävä teko” -palkinto ja Maakuntapäivän tunnustuspalkinto.

Maakuntapäivä syntyy yhteistyönä

Maakuntapäivän tapahtumat voidaan tehdä yhteistyössä alueen järjestöjen, koulujen, seurakunnan, pelastuslaitoksen tai kunnan kanssa. Yhteistyöllä saadaan vaikuttavampi tapahtuma!

Maakuntapäivä yhteystiedot

Apua suunnitteluun

Pentti Ojajärvi kulttuuriasiantuntija 050 439 8104 pentti.ojajarvi@pohjois-karjala.fi
Jarmo Heiskanen tietopalvelupäällikkö 040 544 5671 jarmo.heiskanen@pohjois-karjala.fi

Rahoitus

Sivu arviointi ja palaute