Manuva pääkuva

Navigaatiovalikko

Maakunnallinen nuorisovaltuusto

Maakunnallinen nuorisovaltuusto

Pohjois-Karjalan maakunnallinen nuorisovaltuusto (pkmanuva) on vuoden 2017 lopussa perustettu nuorten oma maakunnallinen vaikuttajaryhmä, joka toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliiton alaisuudessa. Maakunnallisessa nuorisovaltuustossa on kaksi edustajaa jokaisesta Pohjois-karjalan alueen nuorisovaltuustosta, jonka lisäksi nuorisovaltuustoon kuuluu myös kaksi avointen paikkojen kautta valittua edustajaa. Nuorisovaltuusto kokoustaa pääsääntöisesti 6-10 kertaa vuodessa.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston tehtävänä on olla tuomassa maakunnan nuorten ääntä maakuntaliiton toimintaan, sekä vaikuttaa ja ottaa kantaa tärkeiksi kokemiinsa asioihin, kuten nuorten mielenterveyspalveluiden järjestämiseen. Maakunnallinen nuorisovaltuusto edustaa maakunnan nuoria myös Barentsin alueen nuorisovaltuustossa (BRYC) sekä muissa nuorten asioita käsittelevissä maakunnallisissa ryhmissä. Nuorisovaltuusto on myös toteuttanut esimerkiksi osallistavan budjetoinnin kokeilun, jonka myötä Joensuussa järjestettiin ilmainen ja kaikille avoin MANUFEST-musiikkifestari.

Lisää maakunnallisen nuorisovaltuuston toiminnasta voit lukea osoitteesta pkmanuva.fi

Lisätietoja

Mari Nupponen

hyvinvointi- ja koulutusasiantuntija
 050 512 3432
mari.nupponen@pohjois-karjala.fi
Hyvinvointi ja koulutus. Maakunnallisen nuorisovaltuuston (PKManuva) ja järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) koordinointi.

Some Jako Global

Sivu arviointi ja palaute