Kaista kaikille sivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Kaista kaikille

Kaista kaikille

Nopea laajakaista -hanke käynnistyi hallituksen periaatepäätöksellä joulukuussa 2008. Hankkeen tavoitteena on varmistaa valtion tuen avulla nopeiden laajakaistaverkkojen rakentaminen alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei todennäköisesti toteudu. Nopeita yhteyksiä rakennetaan vain sinne, missä niille on kysyntää.

Nopea laajakaista -hankkeen päämääränä on, että yli 99 prosentilla käyttäjistä on saatavilla 100 megan laajakaistayhteys enintään 2 kilometrin etäisyydellä vakituisesta asuinpaikasta tai yrityksen toimipisteestä. Käyttäjiksi lasketaan vakinaiset asunnot sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaiset toimipaikat.

Maakuntaliitot valitsevat yhteyksien rakentamiseen tarvittavan julkisen tuen saajan. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto hallinnoi Kaista kaikille -yhteishanketta, jossa koordinoidaan ja valmistellaan kahdeksan maakunnan laajakaistahankkeet: Etelä-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa sekä Pohjois-Savo.

Hakuasiakirjat

Haja-asutusalueiden laajakaistarakentamisen tuen haku

Tukea on haettavissa Hämeenkyrön kunnan alueella. Pirkanmaan liitolle osoitetut hakemukset on toimitettava viimeistään 17.12.2018 klo 12.00 mennessä sähköisenä osoitteella pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi ja esa.huurreoksa@pohjois-karjala.fi

Tukea on haettavissa Pielaveden kunnan alueella. Pohjois-Savon liitolle osoitetut hakemukset on toimitettava viimeistään 28.12.2018 klo 12.00 mennessä sähköisenä osoitteella kirjaamo@pohjois-savo.fi.fi ja esa.huurreoksa@pohjois-karjala.fi

 

Hakuasiakirjat

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • yhteystiedot esa huurreoksa

  Lisätietoja

  Esa Huurreoksan kuva
  Esa Huurreoksa projektipäällikkö 050 382 4980 esa.huurreoksa@pohjois-karjala.fi

  Sivu arviointi ja palaute