Kansainvälinen toiminta sivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta

Olemme aktiivinen rahoittaja, neuvoja ja toimija kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kansainvälisten hankkeiden, verkostojen ja yhteistyöalueiden merkitys kehittämisvälineenä tulee jatkossa korostumaan.

Maakuntaohjelma määrittää tavoitteet, toimenpiteet ja resurssit maakunnan kansainvälisyydelle.Teemme yhteistyötä sekä EU:n että EU:n ulkopuolisten alueiden kanssa. Osaamisalamme on kuvattu maakuntaohjelmassa, joka sisältää myös älykkään erikoistumisen strategian.

Olemme Euregio Karelian ja Barentsin alueneuvoston ja -komitean jäseniä. Euregio Karelian 2020 strategiassa on määritelty Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Venäjän Karjalan tasavallan yhteiset tavoitteet. Barentsin alueen ohjelma kattaa Pohjois-Suomen, -Ruotsin ja -Norjan sekä Luoteis-Venäjän yhteistyön tavoitteet. 

Barentsin alueen merkittävimpiä toimialoja ja Pohjois-Karjalan vientipotentiaalia alueelle kuvataan oheisessa Barents liiketoiminta-alueena -selvityksessä. Se on julkaistu huhtikuussa 2019 ”B2B Business to Barents” -hankkeessa.

Meillä on edustaja Euroopan Raja-alueiden Liiton AEBRn hallituksessa.

Pohjois-Karjalalla on yhteistyösopimus japanilaisen Naganon maakunnan kanssa.

Toteutamme Karelia CBC -rahoitusohjelmaa yhteistyössä Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Karjalan tasavallan kanssa.

Maakuntaliiton lakisääteisiin tehtäviin kuuluu myös Pohjoinen Periferia ja ArktinenInterreg Itämeren alueen ja Interreg Europe ohjelmatyö.

EU:n erillisohjelmissa teemme yhteistyötä Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston kanssa. Brysselissä sijaitseva toimisto valvoo Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon toimijoiden etuja. Toimisto edistää osaltaan Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä.

Olemme mukana useissa kansainvälisissä hankkeissa joko pää- tai osatoteuttajana. Tutustu tästä hankkeisiin.

Lisätietoja

Risto Poutiaisen kuva

Risto Poutiainen

kehittämisjohtaja
 040 546 9649
risto.poutiainen@pohjois-karjala.fi
Kansainväliset verkostot ja EU-yhteydet. Barents-yhteistyö. Rakennerahastohallintotehtävät. Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) esittelijä. MYRrin sihteeristön, puheenjohtaja. Itä-Suomen ja Itä- ja Pohjois-Suomen yhteistyö. Maakuntajohtajan sijainen.

Eira Variksen kuva

Eira Varis

aluekehityspäällikkö
 050 307 4806
eira.varis@pohjois-karjala.fi
Maakuntaohjelmatyö. EU- ohjelmakauden ja rakennerahasto-ohjelman koordinaatio.Itä- ja Pohjois-Suomi-yhteistyö. Maaseutuasiat.

Pia Pitkäsen kuva

Pia Pitkänen

aluekehitysasiantuntija
 040 559 2210
pia.pitkanen@pohjois-karjala.fi
POKAT-koordinaatio, EAY-ohjelmat, kv-asiat.

Tiina Moisalan kuva

Tiina Moisala

aluekehitysasiantuntija
 040 702 1575
tiina.moisala@pohjois-karjala.fi
Ulkorajaohjelmat, Euregio Karelia, Barents-yhteistyö, luovat alat, AIKO-rahoitus

Timo Leinosen kuva

Timo Leinonen

yhteyspäällikkö
 050 463 1424
timo.leinonen@pohjois-karjala.fi
Venäjä-yhteistyö, Euregio Karelia, Barents-yhteistyö.

Sivu arviointi ja palaute