Maakuntapäivä pääkuva

Navigaatiovalikko

Maakuntapäivä 2019 UKK - Usein kysytyt kysymykset

Maakuntapäivän 2019 Usein Kysytyt Kysymykset

Voiko tapahtuman järjestää muunakin päivänä? 

Vuoden 2018 maakuntapäivän palautteiden pohjalta maakuntapäivän tapahtumia on mahdollista järjestää jo aiemmin samalla viikolla (viikko 35) maanantaista perjantaihin.  Pääosa tapahtumista keskittyy kuitenkin varsinaiseen maakuntapäivään eli lauantaihin 31.8.2019.

Voiko yritys hakea tukea tapahtuman järjestämiseen? 

Tuen hakijana voi olla yhdistys, kunta tai muu julkinen toimija. Yritykset voivat tarjota palveluitaan esimerkiksi yhdistysten järjestämiin tapahtumiin tai olla mukana tapahtumassa tuomalla omat palvelunsa tapahtuman yhteyteen.  

Onko tapahtumien edelleenkin oltava maksuttomia? Yritys maksaisi kaiken omasta pussistaan, eikä pääsymaksuakaan saisi pyytää?

Ohjelmaan voidaan hyväksyä myös maksullisia tapahtumia, mutta niille ei myönnetä tulevaisuusrahaston tukea. Maakuntahallitus 25.2. hyväksyi sääntömuutoksen  tapahtumien maksuttomuutta koskien.

Tiedote 12.3.2019 Joustoa maakuntapäivän tapahtumien maksuttomuuteen

Tapahtumamme tulee maksamaan enemmän kuin 2000 euroa. Voimmeko hakea suurempaa summaa? 

Tänä vuonna tapahtumat voivat hakea tukea 500 ja 2000 euron väliltä. Rajaamalla tukisumma on haluttu varmistaa, että mahdollisimman moni tapahtuma saa tukea. Tukea voi hakea enintään sen verran, kuin tapahtumasta aiheutuu kustannuksia. Tukea myönnetään yksittäiselle tapahtumalle enintään 2000 euroa. Sen yli menevät kustannukset jäävät järjestävän organisaation kuluksi. 

Voimmeko sisällyttää talkooväen palkkoja kustannuksiin? 

Vain sellaisiin kustannuksiin voidaan hakea tukea, jotka tosiaan maksetaan. Eli jos tapahtumasta aiheutuu maksettavia palkkakustannuksia, voidaan niille hakea tukea. 
 

Sisältöjulkaisija

Katja Riikonen

aluekehityspäällikkö
050 570 3277
katja.riikonen@pohjois-karjala.fi
Kulttuuri ja luovat alat, paikallinen kehittäminen ja kyläasiat.