Itä-Suomen yliopisto
RussiaHUB pääkuva
RussiaHUB North Karelia
RussiaHUB UEF
Itä-Suomen yliopisto
Kahdella kampuksella – Joensuussa ja Kuopiossa – toimiva Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Itä-Suomen yliopisto on tunnistanut neljä maailmanlaajuista haastetta, joihin se etsii ratkaisuja vahvalla perustieteisiin pohjautuvalla tutkimuksella sekä tutkimukseen perustuvalla, tulevaisuuden työelämän haasteisiin vastaavalla koulutuksella. Yliopiston strategian neljä tutkimuksen profiilialuetta ovat: Ikääntyminen, elintavat ja terveys; Oppiminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa; Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat; ja Ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys. Neljään tiedekuntaan jakautuvassa yliopistossa on yhteensä noin 2 500 työntekijää, 15 500 tutkinto-opiskelijaa ja 15 400 aikuisopiskelijaa.
Venäjään, rajoihin ja liikkuvuuteen liittyvät toiminnot Itä-Suomen yliopistossa
Venäjään, rajoihin ja liikkuvuuteen liittyvällä tutkimuksella ja koulutuksella sekä asiantuntijapalveluilla on pitkät perinteet Itä-Suomen yliopistossa. Niissä haetaan tieteidenvälisiä ratkaisuja yliopiston strategian Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat teemakokonaisuuteen. Erityisen vahvaa osaamisaluetta kokonaisuudessa ovat tieteidenvälinen Venäjä-tutkimus, ylirajaisen muuttoliikkeen tutkimus, kieli- ja kulttuurikontaktien tutkimus ja tieteidenvälinen rajatutkimus. Vahvuuksiamme ovat myös hanketoiminnan asiantuntemus, laajat verkostot ja taito toimia venäjän kielellä sekä Venäjä-osaamiseen liittyvä täydennyskoulutus.
Konkreettisella tasolla Itä-Suomen yliopiston palveluita ovat:
- Venäjän kieleen, kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyvää perus-, jatko- ja täydennyskoulutus
- tilaustutkimukset ja -selvitykset
- maailmanlaajuiset Venäjä-verkostot
- asiantuntijaluennot, seminaarit ja konferenssit
- hankeyhteistyö (suunnittelu, toteutus, hallinnointi, kumppanuus)
- maahanmuuttajien työllistymisen tukeminen (suomen kieli- ja kulttuuriosaaminen, osaamisen tunnistaminen, työelämätaidot, työyhteisövalmennus)
Yhteyshenkilöt:
Venäjä- ja rajatutkimuskeskus VERA
Joni Virkkunen, tutkimuspäällikkö
joni.virkkunen@uef.fi
050 442 4469
Sanna Iskanius, koulutusjohtaja
sanna.iskanius@uef.fi
050 382 3801