Blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

angle-left

Blogit

Akkukumppanit GTK:n vieraana Outokummussa

Vajaa parikymmentä Itä- ja Pohjois-Suomen toimijaa kokoontui tammikuun lopussa Outokumpuun keskustelemaan akkuteemaan liittyvästä yhteistyöstä. Paikalla oli mm. maakuntaliittojen, kehittämisyhtiöiden ja tutkimusorganisaatioiden edustajia Keski-Pohjanmaalta, Pohjois-Pohjanmaalta, Lapista, Kainuusta, Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. Kaikki osallistujat ovat mukana Euroopan komission alullepanemassa alueellisessa verkostossa nimeltä Advanced Materials for Batteries. Kansainvälistä näkemystä tapaamiseen toi verkoston koordinaattori N-ABLEn Emmanuel Boudard.

Advanced Materials for Batteries on kumppanuusverkosto, jossa on yhteensä 26 eri aluetta EU-maista sekä Norja. Verkosto perustettiin vuonna 2018 ja sen toiminta on lähtenyt käyntiin vauhdilla. Toimenpiteitä suunnitellaan alan teollisten toimijoiden intressien ja sitoutumisen mukaan. Tavoitteena on luoda eurooppalainen kilpailukykyinen valmistusarvoketju, jonka ytimessä ovat kestävät akkukennot. Lisätietoa kumppanuusverkostosta löytyy verkkosivuilta.

Maakunnan kaivannaisosaaminen esillä tapaamisessa

Suomen alueista Pohjois-Karjala liittyi verkostoon mukaan viimeisimpänä ja siksi olikin erityisen hienoa saada kotimaisia kumppaneita koolle Outokumpuun. Keskusteluja käytiin kumppanuuden mahdollisuuksista ja akkuteemaisten arvoketjujen rakentamisesta. Samalla pääsimme esittelemään oman maakuntamme kaivannaisosaamista.

Osallistujat tutustuivat kehityspäällikkö Asse Marjasvaaran johdolla tarkemmin GTK:n Outokummun yksikön eli GTK Mintecin toimintaan ja pääsivät vierailemaan mineraalitekniikan laboratorioissa sekä koetehtaalla. Toimintaansa esittelivät myös Outokummun teollisuuskylän Juuso Hieta sekä FinnCobaltin Markus Ekberg. Business Joensuun Ilkka Nykänen esitteli Pohjois-Karjalan kaivannaistoimijat kokoavan Outokumpu Mining Camp -klusterin suunnitelmia. Tietoa Itä- ja Pohjois-Suomen toimijoiden kaivannaisalan alueellisista vahvuuksista vaihdettiin puolin ja toisin.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta tilaisuuteen osallistuivat aluekehityspäällikkö Jarno Turunen sekä Älykkäät ekosysteemit Pohjois-Karjalassa -hankkeen projektipäällikkö Jarkko Kauppinen.

Juuso Hieta esitteli akkukumppaneille Outokummun teollisuuskylän toimintaa.

Business Joensuun Ilkka Nykänen kertoi Pohjois-Karjalan kaivannaisalan toimijat kokoavasta Outokumpu Mining Camp -klusterista.

Lisää blogeja.

Pohjois-Karjala uudelle vuosikymmenelle

Uusi vuosikymmen on käynnistymässä epävarmuuden merkeissä. Viime vuoden alkupuoliskolla...

Forest Bioeconomy Cluster in North Karelia leads the way to a more sustainable region

In North Karelia, 89% of the total land area is covered by forests. During the past few years...

Sivu arviointi ja palaute