AV-rahoitus sivun pääkuva

Navigaatiovalikko

AV-tuotantorahoituksessa on jatkuva haku 2017

AV-tuotantorahoituksessa on jatkuva haku

AV-tuotantojen alueellinen tukijärjestelmä otettiin Pohjois-Karjalassa käyttöön v. 2013. Rahoitusta myönnetään Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta. AV-tuotantojen neuvontapalveluja tarjoaa Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Itä-Suomen elokuvakomissio.

Av-tuotantojen rahoitus on jo ensimmäisistä vuosista lähtien täyttänyt odotukset. Kuudella hakukierroksella on saatu 41 hakemusta, joista 18 hankketta rahoitettiin - neljä pitkää elokuvatuotantoa ja 14 pienempää lyhytfilmiä, dokumenttia ja jälkituotantovaiheen hanketta.

Erityisesti pitkien elokuvatuotantojen saaminen alueelle on rahoituksen yksi tärkeimpiä tavoitteita. Näiden tuotantojen aluetaloudelliset ja imagolliset vaikutukset arvioidaan hyödyllisiksi, koska tuotannot käyttävät alueellisia palveluja, työntekijöitä ja alan erityisosaamista. Erityisesti oppilaitosyhteistyö on kehittynyt tuotannoissa. Kesällä 2014 kuvattiin osarahoitettua Me Rosvolat -pitkää elokuvaa maakunnassa. Vuonna 2017 ensi-iltaan tuleva uusi Tuntematon Sotilas -elokuva on saanut myös rahoitusta tulevaisuusrahastosta. Joulukuussa 2016 tehtiin rahoitusvaraus Nälkävuosi ja Oma maa -elokuville.

Uusitut tukiperiaatteet ja jatkuva haku v. 2017

Tuotantotuen tukiperiaatteet uusittiin 1.12.2015. Myönnettävän tuotantotuen määrä suhteutetaan nyt alueelta hankittavien palvelujen, ostojen, palkkojen jne. määrään, joita on oltava vähintään nelinkertainen määrä myönnettyyn tukeen nähden (tuki mukaanluettuna).

Hakemuksia voi jättää Pohjois-Karjalan maakuntaliittoon jatkuvasti ja käsittelemme ne tarpeen mukaisesti. Hakemukset jätetään: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Siltakatu 2, 80100 JOENSUU. Tai sähköpostilla: kirjaamo@pohjois-karjala.fi.

Itä-Suomen elokuvakomissio (effc.fi) toimii yhteistyötahona ja koordinaattorina kansallisille ja kansainvälisille elokuva- ja televisiotuotannoille. EFFC:n palvelut ovat tuotantoyhtiöille maksuttomia. EFFC auttaa tuotantoja rahoituksen hakemisessa sekä kuvausten toteuttamisessa toiminta-alueellaan.


yhteystiedot AV-rahoitus

Lisätietoja

Katja Riikonen vs. tietopalvelupäällikkö 050 570 3277 katja.riikonen@pohjois-karjala.fi

Rahoitus

Perttu Mutka Project Manager EFFC +358 50 4155066 perttu.mutka@businessjoensuu.fi
Niina Myller Development Manager, Creative Industries EFFC +358 50 3745417 niina.myller@businessjoensuu.fi

Sivu arviointi ja palaute