AV-rahoitus sivun pääkuva

Navigaatiovalikko

AV-tuotantorahoituksessa on jatkuva haku 2017

AV- ja elokuvatuotantojen rahoituksella tuotantoja Pohjois-Karjalaan

AV-tuotantojen alueellista tukea myönnetään Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastosta. AV-tuotantojen neuvontapalveluja tarjoaa Business Joensuu Oy:ssä toimiva Itä-Suomen elokuvakomissio.

Maakunnassa on toteutettu ja rahoitettu useita pitkiä elokuvatuotantoja sekä lyhytfilmejä, dokumentteja ja jälkituotantovaiheen hanketta.

Erityisesti pitkien elokuvatuotantojen saaminen alueelle on rahoituksen yksi tärkeimpiä tavoitteita. Näiden tuotantojen aluetaloudelliset ja imagolliset vaikutukset arvioidaan hyödyllisiksi, koska tuotannot käyttävät alueellisia palveluja, työntekijöitä ja alan erityisosaamista. Erityisesti oppilaitosyhteistyö on kehittynyt tuotannoissa merkittävästi sekä muiden alueellisten toimijoiden yhteistyö.

Myönnettävissä on kolme erityyppistä tukea: tuotantotuki, pilottituotantotuki ja myyntitrailerituki, joista tarkemmat ehdot selostettu tuotantotuen periaatteissa. Hankkeella oltava korkea laatu sekä positiivinen aluetaloudellinen ja imagollinen merkitys Pohjois-Karjalalle.

Tuotantotuen määrä on 25 % hyväksytyistä alueellista kustannuksista.

Pilottituotantotuen määrä on 90 % ja enintään 25 000 euroa hyväksytyistä alueellista kustannuksista.

Myyntitrailerituen määrä on 90 % ja enintään 5000 euroa hyväksytyistä alueellisista kustannuksista.

Hakemuksia voi jättää Pohjois-Karjalan maakuntaliittoon jatkuvasti. Hakemukset jätetään: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Siltakatu 2, 80100 JOENSUU. Tai sähköpostilla: kirjaamo@pohjois-karjala.fi.

Itä-Suomen elokuvakomissio (effc.fi) toimii yhteistyötahona ja koordinaattorina kansallisille ja kansainvälisille elokuva- ja televisiotuotannoille. EFFC:n palvelut ovat tuotantoyhtiöille maksuttomia. EFFC auttaa tuotantoja rahoituksen hakemisessa sekä kuvausten toteuttamisessa toiminta-alueellaan.

yhteystiedot AV-rahoitus

Lisätietoja

Jarmo Heiskanen tietopalvelupäällikkö 040 544 5671 jarmo.heiskanen@pohjois-karjala.fi

Rahoitus

Perttu Mutka Project Manager EFFC +358 50 4155066 perttu.mutka@businessjoensuu.fi
Tiina Moisala
Tiina Moisala aluekehitysasiantuntija 040 702 1575 tiina.moisala@pohjois-karjala.fi

Rahoitus

Sivu arviointi ja palaute