ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Yhteistyötä yli rajan – suomalais-venäläiset hankkeet esittäytyvät Joensuussa

Yhteistyötä yli rajan – suomalais-venäläiset hankkeet esittäytyvät Joensuussa

Lokakuussa käynnistyy kymmeniä Euroopan unionin, Suomen ja Venäjän yhteisrahoittamia suomalais-venäläisiä yhteistyöhankkeita. Pohjoiskarjalaiset hankkeet ottavat varaslähdön ja esittelevät toimintaansa kauppakeskus Iso Myyssä lauantaina 22.9. klo 11-15.

Kaikille avoimessa, ilmaisessa tapahtumassa kerrotaan miksi yhteistyötä tehdään ja kuinka se näkyy raja-alueen asukkaan elämässä käytännössä.

Pohjoiskarjalaiset hankkeet järjestävät tilaisuuteen myös mukavaa tekemistä: esimerkiksi kivientunnistustyöpajan, lasten museovisan, jätekukkien askartelua ja mahdollisuuden kokeilla metsäkonesimulaattoria. Tarjolla on myös pieniä maistiaisia Venäjältä ja lapsille ilmapalloja.  

Tapahtuma on osa Eurooppalaisen yhteistyön päivää, jota vietetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Eurooppalaisen yhteistyön päivänä esitellään Euroopan alueiden ja maiden välistä yhteistyötä sekä sitä rahoittavien ohjelmien saavutuksia ja onnistumisia. EU:n jäsenmaissa ja niiden naapurivaltiossa järjestetään yhteensä yli 100 yleisötapahtumaa.

Pohjois-Karjalassa rajanylittävää yhteistyötä tehdään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien sekä Karjalan tasavallan kanssa. Yhteistyöhankkeita rahoittaa lokakuussa käynnistyvä Karelia CBC -ohjelma, jonka tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaisuutta niin asumisen kuin yritystoiminnankin näkökulmasta.  Ohjelmaan on tähän mennessä hyväksytty 41 hanketta, joista kuuden päätoteuttaja on Pohjois-Karjalasta. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan unionin lisäksi Suomi ja Venäjä ja sen kokonaisrahoitus on noin 43 miljoonaa euroa. 

 


 

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute