ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Velattomalla Polvijärvellä tehdään isoja ja pieniä parannuksia

Velattomalla Polvijärvellä tehdään isoja ja pieniä parannuksia

Viime vuoden lopussa Suomessa oli vain yksi velaton kunta. Tänä vuonna tähän harvinaiseen joukkoon liittyi 4 200 asukkaan Polvijärvi, joka on ollut velaton heinäkuun lopusta alkaen.

- Velattomuuteen ei ole tietoisesti pyritty, mutta kyllähän se kertoo siitä, että olemme osanneet hoitaa kunnan taloutta onnistuneesti. Hyvä taloudenhoito on ennen kaikkea yhteispeliä, kunnanjohtaja Heikki Hallikainen toteaa.

Vakaa talous näkyy ulospäin tekemisen meininkinä. Polvijärvellä on viime vuosina tehty mittavia perusinfraa parantavia investointeja sekä rakennushankkeita, esimerkiksi päävesijohto uusittiin kokonaan ja vapaa-aikatalo Vapariin tehtiin täydellinen peruskorjaus.

Lisäksi Polvijärvellä on tehty myös pienempiä parannuksia, joiden merkitystä kuntalaisten hyvinvoinnille ei voida vähätellä:

- Loppukesästä keskustaan Vaparin viereen valmistui Pohjois-Karjalan toinen pumptrack-rata. Samoin kesän lopulla koulukeskuksen lähiliikuntapaikalle tehtiin täysin uudet pituus- ja korkeushyppypaikat. Ja eihän siitä ole kuin reilu vuosi kun saimme keskustaan omat kuntoportaat. Kaikki nämä saivat alkunsa polvijärveläisten aloitteesta ja niistä jokainen on myös kovalla käytöllä, tekninen johtaja Ari Soikkeli summailee.

Tällä hetkellä Polvijärvellä keskitytään oman 60-paikkaisen tehostetun palveluasumisen yksikön rakentamiseen. Sitä varten kunta joutuu seuraavan vuoden aikana ottamaan uutta lainaa, mutta siitä kunnan velkatilanne ei olennaisesti huonone.

- Tärkeintä on, että ikäihmisten asumispalvelut Polvijärvellä paranevat, kunnanjohtaja Hallikainen sanoo.

Vakaa taloustilanne on edesauttanut myös sitä, että Polvijärvellä on voitu vuosittain tukea paikallisia nuoria urheilulahjakkuuksia. Yksi viime vuosina tuetuista on Polvijärven urheilijoiden pikajuoksijalupaus Santeri Örn.

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjala täyttää siis 300 vuotta. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan kaikissa maakunnan 13 kunnassa. Polvijärveä esittelee pikajuoksija Santerin Örn. Videon voi katsoa alla olevan linkin kautta.

Santeri Örn Kylynlahden liikenneympyrässä

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute