ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uusi aluesuunnittelupäällikkö aloitti työt maakuntaliitossa

Uusi aluesuunnittelupäällikkö aloitti työt maakuntaliitossa

Timo Korkalainen poseeraa Pielisjoen linnan edessä,

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton aluesuunnittelupäällikkönä toimii seuraavat kaksi vuotta Timo Korkalainen. Hän sijaistaa kehitysyhteistyötehtäviin Kambodzaan lähtevää Pasi Pitkästä.

Korkalainen on lainassa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta, jossa hän on työskennellyt vajaat 13 vuotta erilaisissa maankäyttöön liittyvissä tehtävissä.

- Olen tehnyt samansuuntaisia töitä kuin maakuntaliitossa tehdään, mutta eri näkökulmasta. Kun maakuntaliitossa suunnitellaan laajempia kokonaisuuksia maakuntakaavalähtöisesti, ELY-keskuksessa tehdään kaupunkien ja kuntien maankäytön edistämistehtäviin liittyvää lakisääteistä työtä yleiskaava- ja asemakaavalähtöisesti.

Maakuntaliiton alueidenkäyttöyksikössä eletään nyt eräänlaista taitekohtaa. Isotöinen Maakuntakaava 2040 saatiin valmiiksi keväällä ja on enää maakuntavaltuuston hyväksyntää vailla. Työ jatkuu vaihemaakuntakaavoissa, joista ensimmäisen pääteemat ovat turve, arvokkaat suot sekä rakennettu kulttuuriympäristö.

- Meidän pitää edistää yhdessä maakunnan kehittämistä ja elinvoimaisuutta sekä turvata viihtyisä elinympäristö. Maakuntakaava antaa siihen hyvät valmiudet. Pohjois-Karjalan vahvuus on, että tulemme hyvin toimeen keskenämme. Välillä pitää toki sovittaa erilaisia näkemyksiä, mutta kun yhteistyö toimii ja selvitykset on laadittu hyvin, niin aina päästään eteenpäin, Timo Korkalainen sanoo.

Maakuntaliitto on tuttu työpaikka 44-vuotiaalle filosofian tohtorille.

- Toimin maakuntaliitossa projektisuunnittelijana vuosina 2005–2007 Itä-Suomen maakuntien yhteisessä aluerakennehankkeessa. Olin tuolloin mukana myös maakuntakaavan 2. vaihekaavan laadinnassa. Hyvä muisto maakuntaliitosta ja uudet haasteet houkuttelivat tarttumaan tähän tehtävään. Kaavoituksen lisäksi odotan mielenkiinnolla hankkeisiin ja esimiestyöhön liittyviä tehtäviä.

Timo Korkalainen poseeraa Pielisjoen linnan edessä.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute