ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Uudessa tarinakartassa faktaseikkailua Pohjois-Karjalassa

Uudessa tarinakartassa faktaseikkailua Pohjois-KarjalassaPohjois-Karjalan maakuntaliitto julkaisi uudenlaisen tarinakartan Pohjois-Karjalan maantieteen mielenkiintoisista kohteista ja faktoista. Tarinakartasta löytyy tietoa mm. maakunnan ääripisteistä, väestöllisestä keskipisteestä, matalimmasta kohdasta ja nimistöstä.


- Idean isä taitaa löytyä tuolta Katri Helenan synnyinseudulta eli Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen pisti aiheesta vinkkiä meille. Hän toivoi hauskoja, mielenkiintoisia ja yleissivistäviä yksityiskohtia Pohjois-Karjalan maantieteestä ja päätimme sitten täällä rakennella asian tarinakartan muotoon, kertoo maakuntakaava-asiantuntija Heikki Viinikka maakuntaliitosta.

- Moni tuntee maakunnan itäisen pisteen Virmajärveltä, mutta länsipiste, eteläisin ja pohjoisin piste ovat jo hankalampia. Kartalta löytyvät nyt myös miesten ja naisten väestölliset keskipisteet sekä hauskoja paikannimiä.

- Teimme nyt maakuntapäiväksi tämän ensimmäisen osan karttaseikkailusta, mutta otamme mielellämme vastaan ideoita siitä, mitä kaikkea kartalle voisi tuoda.

Kartta löytyy osoitteesta: pohjois-karjala.fi/tarinakartta

_____

Heikki Viinikan sposti on heikki.viinikka@pohjois-karjala.fi

Ukko Koli

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute