ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Tunnustus Pohjois-Karjalan eteen tehdystä työstä Matti Vuojärvelle

Tunnustus Pohjois-Karjalan eteen tehdystä työstä Matti Vuojärvelle

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tunnustuspalkinto Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä annettiin Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvelle maakuntapäivänä lauantaina 28.8.

Matti Vuojärvi poseeraa Pielisjoen rannalla.

- Matti Vuojärvi on ollut näkyvässä roolissa alueen elinkeinoelämän kehittämisessä ja edunvalvonnassa. Matti on ollut luottopakki, kun olemme lähteneet puolustamaan vaikkapa lentoyhteyksiä tai virittelemään yhteistyötä Karjalan tasavallan ja Venäjän suuntaan. Hänellä on myös vuosien kokemus yrittäjänä ja satojen henkilöiden työllistäjänä, maakuntajohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Vuojärvi siirtyy eläkkeelle syyskuun lopussa. Hän on työskennellyt kauppakamarissa vuodesta 2017. Sitä ennen hän oli kymmenen vuotta Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtajana.

- Karjala ja Venäjä tulivat mukaan tietysti näiden tehtävien kautta, mutta se suunta on kiinnostanut minua paljon muutenkin. Tämän harrastuneisuuden ansiosta olen saatua luotua sinne aika hyvät verkostot, Vuojärvi kertoo.

Vuojärvi toteaa nykyisestä ja edellisestä tehtävästään, että paukkuja on pitänyt laittaa liikaakin edunvalvontaan – maakunta on joutunut turhan usein puolustuskannalle ja sopeutumaan. Perloksen alasajo on jäänyt erityisen hyvin muistiin, koska Vuojärvi aloitti työnsä yrittäjäjärjestössä juuri pahimman rytäkän aikaan.

- Perloksen alasajon myönteinen seuraus oli se, että eri yrityspuolen ja työvoimapalvelujen toimijat oppivat aidosti tekemään yhteistyötä. Olen yllättynyt ja ylpeä tästä tunnustuksesta, mutta haluan korostaa, että asioita on viety eteenpäin yhdessä. Haluankin jakaa tämän kaikkien elinkeinojen kehittämisessä mukana olleiden kanssa.

Maakunnan tulevaisuus riippuu Vuojärven mielestä siitä, miten pystymme hyödyntämään monipuolisen koulutussektorin ja matkailun tarjoamat mahdollisuudet.

- Jos saamme nykyisen tasoisen koulutuspaletin pidettyä ja voimme täydentää sitä hieman teknisen alan tutkinnoilla, niin olemme Suomen parhaita. Koko ItäSuomen haasteena on luoda alueesta mahdollisimman vetovoimainen. Siihen liittyy avoimuus ja suvaitsevaisuus. Jokaisen on koettava olevansa tervetullut.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jakoi tunnustuspalkinnon nyt kolmatta kertaa. Edelliset palkitut ovat Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Pajula ja toimittaja Pekka Puustinen.

Tunnustus maakunnan eteen tehdystä työstä 2021: Matti Vuojärvi

 • Ikä: 64
 • Syntynyt Sodankylässä, perhe muutti Joensuuhun vuonna 1969
 • Koulutus: Ylioppilas-merkonomi
 • Työura mm. Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja 2017–2021, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja 2007–2017, McDonald's-ravintoloiden yrittäjä Joensuussa 1994–2005, konttoriesimiehenä ja yrityssektorin pankinjohtajana Kansallisosakepankissa 1985–1994

Tunnustuksen perusteluja:

 • Tehnyt käytännön yhteistyötä Karjalan tasavallan kauppa- ja teollisuuskamarin kanssa alueiden välisen taloudellisen yhteistyön lisäämiseksi.
 • Edistänyt maakunnan ja Karjalan tasavallan välisen matkailun lisäämistä erityisesti Sortavalan kaupungin kanssa
 • Ollut toteuttamassa puolivuosittain järjestettäviä tapaamisia Pohjois-Karjalan ja Karjalan tasavallan rajaviranomaisten ja yritysten välillä
 • Tehnyt aktiivista edunvalvontaa Niiralan kansainvälisen rajanylityspaikan kehittämiseksi
 • Välittänyt aktiivisesti tietoa maakunnan toimijoille Venäjän tarjoamista yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksista
 • Tukenut Pohjois-Karjalan Barents-yhteistyön käynnistymistä
 • On toimitusjohtajana osallistunut aktiivisesti kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan Venäjä-jaoksen toimintaan
 • Toiminut yli kymmenen vuotta maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) jäsenenä
Matti Vuojärvi poseeraa Pielisjoen rannalla.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute