ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Tulevaisuuden teollisuus liikeideakilpailun yhtenä teemana

Tulevaisuuden teollisuus liikeideakilpailun yhtenä teemana

Start Me Up -liikeideakilpailuun voi osallistua 31.3.2019 saakka.

Tänä vuonna yksi Start Me Up -liikeideakilpailun uusista palkintokategorioista on nimeltään Tulevaisuuden teollisuus. 6000 euron suuruista palkintoa ovat mahdollistamassa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Teknologiateollisuus ry. Kilpailun järjestää Business Joensuu.

"Tulevaisuuden teollisuudessa digitaalisilla ratkaisuilla on yhä merkittävämpi rooli. Kysymys on pitkälti siitä, että digitalisaatioon liittyvät liiketoiminnalliset hyödyt pystytään tunnistamaan ja kohdistamaan niihin oikeita toimenpiteitä", painottaa aluekehityspäällikkö Maarit Siitonen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta. "Halusimme lähteä tukemaan liikeideakilpailun uutta teemaa, koska teollisuus on maakunnan elinkeinotoiminnan yksi vahvimmista kivijaloista. Teollisuuden uudistuminen on ratkaisevan tärkeää, jotta alueemme yritysten kilpailukyky säilyy."

"Digitalisaation suurin arvo piilee datan yhdistelyssä. Osa hyödyistä tulee tuotannon automatisoinnin ja prosessien läpinäkyvyyden kautta, mutta kertaluokaltaan suuremmasta vaikutuksesta liiketoimintaan puhutaan, kun eri lähteistä kerätty data opitaan yhdessä asiakkaan kanssa valjastamaan asiakashyödyksi ja -arvoksi. Askeleiden ottaminen tähän suuntaan olisi erittäin tärkeää", toteaa Itä-Suomen aluepäällikkö Esa Näätänen Teknologiateollisuus ry:stä.

Tulevaisuuden teollisuus -teemaan liittyvät ideat voivat liittyä digitaalisten ratkaisujen lisäksi esim. uudenlaisiin palveluratkaisuihin, palvelumuotoiluun tai tuotekehitykseen. 
 

Start Me Up

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute