ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Suuri villasukkakilpailu alkaa Pohjois-Karjalassa

Suuri villasukkakilpailu alkaa Pohjois-Karjalassa

Maakuntarakkaus saa näkyä tyylissä, väreissä ja kuvioissa Pohjois-Karjala 300 -juhlavuoden villasukkakilpailussa. Maakuntasukka on jo olemassa, joten nyt haetaan jotain uutta.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Itä-Suomen yliopiston Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto, Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan Martat ry ja Taito Pohjois-Karjala ry julistavat kilpailun, jossa tarkoituksena on suunnitella Pohjois-Karjala-aiheiset villasukat lapselle tai aikuiselle.

Kilpailusarjoja on kolme: Pohjoiskarjalainen ilo, Karjalan kunnaat ja Karjalasta kajahtaa. Sukat voi valmistaa haluamallaan tyylillä ja langoilla.

Kilpailu on maakuntaliiton hyvinvointi- ja koulutusasiantuntija Mari Nupposen neulepuikoista lähtöisin.

- Tämä tuli ihan neuloessa mieleen. Otin saman tien yhteyttä Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvantoon, joka on innokas neuloja ja valmistelee kirjaa villasukkien neulonnasta, Nupponen taustoittaa.

Hän huomauttaa, että Pohjois-Karjalan maakuntasukka on jo olemassa. Kilpailulla haetaankin uutta, modernia versiota pohjoiskarjalaisesta villasukasta.

- Ja tarina sukan taustalla on tärkeä juttu. Se pitää muistaa liittää kilpailutyön oheen. Odotamme paljon mielenkiintoisia tarinoita.

Kilpailuun voi osallistua joko lähettämällä kuvan sukista sähköpostilla tai postittamalla sukat maakuntaliittoon.

- Lahjoitamme lähetetyt sukat palvelukoteihin ja osastoille kisan päätyttyä, Nupponen kertoo.

Luova työ kannattaa aloittaa heti, sillä kilpailuaika on 1.3.–11.4. Yleisöäänestykseen valitut työt julkistetaan 3.5.

Voittajasukista julkaistaan maksuttomat Pohjois-Karjalan maakuntaliiton viralliset villasukkaohjeet. Taito-Pohjois-Karjala ry järjestää näyttelyn kilpailun parhaimmiston sukista ja niiden tarinoista. Näyttely on avoinna mm. Joen Yö -tapahtumassa 20.8. ja Maakuntapäivänä 28.8. Näyttelyyn valikoidaan mahdollisuuksien mukaan myös muita lähetettyjä sukkia ennen niiden lahjoitusta hyväntekeväisyyteen.

- Toivomme, että korona hellittäisi ja pääsisimme järjestämään syksyllä myös yhteisneulontatilaisuuksia, Nupponen kertoo.

Villasukkakilpailun osallistumisohjeet ja säännöt löytyvät alla olevasta linkistä.

Lankakeriä ja neulepuikot.

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute