ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Saimaannorpan suojelusta ja kalastusrajoituksista keskustellaan Rääkkylässä

Saimaannorpan suojelusta ja kalastusrajoituksista keskustellaan Rääkkylässä

Tervetuloa keskustelemaan, kuinka saimaannorpan suojelu ja Saimaan kalastusmääräykset ja rajoitusalueet ovat onnistuneet paikallisesti.

Maa- ja metsätalousministeriö järjestää alueellisia keskustelutilaisuuksia aiheesta saimaannorpan suojelu ja kalastus. Yksi tapahtumista pidetään Rääkkylässä tiistaina 25.8. kello 17-19. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on mukana tilaisuuden järjestelyissä.

Kierroksen tarkoituksena on kuulla vaki- ja loma-asukkaiden näkemyksiä ja kokemuksia saimaannorpan suojelemiseksi tehdyistä kalastusrajoituksista. Lisäksi järjestäjät haluavat saada tietoa kalastusrajoitusten vaikutuksista ja toimivuudesta sekä kuulla kehittämisehdotuksia. Tilaisuudessa käytetään menetelmänä Erätauko-dialogia.

Keskustelun teema on kalastusajoitusten sisältö ja niiden alueellinen ulottuvuus. Syksyn aikana maa- ja metsätalousministeriön asettama työryhmä käyttää keskustelun tuloksia hyväksi kalastusrajoitusten uudistamistyöhön. Keskustelutilaisuudet ovat osa vuonna 2021 voimaan tulevien kalastussääntöjen valmistelua.

Norppa-alueiden kalastusrajoituksiin voi tutustua karttapalvelussa alla olevan linkin kautta.

Rääkkylän tilaisuus pidetään ti 25.8 klo 17-19 Rääkkylän koulun auditoriossa osoitteessa Paksuniementie 7, Rääkkylä. Tilaisuus on kaikille avoin ja siihen voi osallistua ilmoittautumalla viimeistään 24.8 mennessä.

Kahvia ja pientä purtavaa on tarjolla klo 16.30 alkaen. Tilaisuudessa on huomioitu koronatilanne ja turvaetäisyydet. Tilaisuuteen otetaan 50 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Lisätietoa

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute