ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left POKAT 2021 -maakuntaohjelman toteutus vilkkaasti liikkeelle

POKAT 2021 -maakuntaohjelman toteutus vilkkaasti liikkeelle

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman POKAT 2021 toteutus on käynnistynyt hyvin ensimmäisenä vuonnaan 2018.

Maakuntaohjelmaa toteuttaa 213 hanketta 49,8 miljoonan euron kokonaisrahoituksella.

Lähes kaikki maakuntaohjelman painopisteet kasvattivat hanke- ja rahoitusmääräänsä vuoden 2018 viimeisen puolen vuoden aikana. Ainoastaan kivenjalostuksen ja kaivannaistoiminnan sekä turvallisuuden luvut pysyivät ennallaan. Ensimmäistä kertaa seurantalukuihin saatiin mukaan myös Karelia CBC -ohjelman toteuma, joten maakuntaohjelman kehittämishankeseuranta tehdään nyt kymmenellä rahoitusohjelmalla. 

Valtaosa maakuntaohjelman kehittämishankkeiden rahoituksesta tulee EU:lta ja suurin osa maakuntaohjelmaa toteuttavista hankkeista on EU-hankkeita. Hankkeita toteutti yli 80 eri organisaatioita. Aktiivisimmat toteuttajat olivat koulutus- ja tutkimusorganisaatioita sekä elinkeinoyhtiöitä. Pohjois-Karjalan älykkään erikoistumisen valintoja rahoitettiin 14,3 milj. eurolla ja 74 hankkeessa.

Raportointi kahdesti vuodessa

Maakuntaohjelman kehittämishankkeiden toteumasta pidetiin tietoisku tänään 25.2. maakuntahallituksessa. Maakuntaohjelman toteuma raportoidaan kahdesti vuodessa, vuoden alussa erillisenä toteumaraporttina ja syksyllä osana maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelmaa. Raportti on luettavissa sivuillamme, linkit ohessa.
 

POKAT 2021 visio - älykäs, kestävä ja osallistava kasvu

Lisätietoja

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute