ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalassa ryhdytään ratkaisemaan kohtaanto-ongelmaa

Pohjois-Karjalassa ryhdytään ratkaisemaan kohtaanto-ongelmaa

Korona vei Pohjois-Karjalan työttömyystilanteen kolmen vuoden taakse. Myös työvoiman kohtaanto-ongelmasta on selviä merkkejä. Maakunnan työmarkkinatilanteesta saa tietoa uudelta työmarkkinat.pohjois-karjala.fi -sivustolta.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kuntakehityspäällikkö Seppo Tiaisen mukaan vuosi 2020 oli kaksijakoinen maakunnan työmarkkinoilla.

- Työttömyys kasvoi erityisesti lomautusten takia selvästi, mutta vastapainoksi ilahduttavaa oli avoimien työpaikkojen kasvu ja tässä kuljettiin vastavirtaan koko maahan nähden. Kehitys viittaa osaltaan siihen, että kohtaanto-ongelmaa on jo työmarkkinoilla eli työn tarjonnassa ja kysynnässä on eroja, Seppo Tiainen sanoo.

Työttömyydessä maakuntien väliset erot kaventuivat, kun tilanne heikkeni selvästi erityisesti Uudellamaalla. Pohjois-Karjalan työttömyysaste lähestyi koko maan tasoa pysyen kuitenkin maan heikoimpana. Viimeksi näin lähellä koko maan työttömyystasoa Pohjois-Karjala oli vuonna 2014.

- Sinänsä heikossa työllisyysvuodessa positiivista oli, että nuorten työttömyys meillä heikkeni selvästi kokonaisuutta vähemmän. Merkittävä ongelma on erittäin alhainen työllisyysaste, mikä arvion mukaan oli vuoden lopussa 64 prosenttia, kun koko maassa se oli 71 prosenttia.

Maakunnan sisäisessä tilanteessa (karttaliite) vuoden loppupuoliskon vaikein tilanne oli selvästi Outokummussa. Seppo Tiaisen mukaan maakunnan pohjoisosan tilanne sen sijaan suhteellisesti koheni viime vuosien tapaan. Esimerkiksi Lieksan työttömyysaste oli neljänneksi alhaisin, kun vielä viisi vuotta sitten se oli toiseksi korkein.

Selvittelyistä ja sanoista on päästävä pikaisesti tekoihin

ELY-keskuksen KasvuPok-hankkeen Tuukka Arosara sanoo, että nyt on selvitetty työmarkkinoiden tilanne ja tämän vuosikymmenen tarpeet, joten seuraavaksi on siirryttävä tekoihin, joilla kohtaanto-ongelmaan päästään kiinni. Näitä ovat mm. koulutusmahdollisuuksien lisääminen, markkinoinnin ja pitovoiman lisääminen sekä asumisen tukeminen syrjäalueilla.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Perttu Kouvalaisen mukaan etätyö olisi yksi keino vastata kohtaanto-ongelmaan.

- Maakunnan yrittäjät ovat turvautuneet vähän irtisanomisiin, mikä on myönteinen merkki ja kertoo uskosta tulevaisuuteen koronan jälkeen, Kouvalainen sanoo.

Työvoimahallinto vastaa haasteeseen uudella konseptilla.

- Voimavaroja saadaan lisää pohjoismaisessa toimintamallissa. Yhteistyötä lisätään varsinkin kuntiin päin. Myös kuntakokeilu alkaa osassa kuntia ja syventää yhteistyötä, ELY-keskuksen strategiajohtaja Reijo Vesakoivu kertoo.

Maakunnan ammatillinen koulutus on Riverian pedagogisen johtajan Jatta Herrasen mukaan toiminut jo tähän asti ketterästi työelämän muutostarpeisiin vastaten, mutta jatkossa yhteistyötä on vielä tiiviimmin jatkettava ja saatava tarjonta vastaamaan työvoiman tarpeita.

- Erityisesti maakunnan kuntasektorilla tulee kohtaanto-ongelmat nopeasti vastaan muun muassa hoitajien osalta. Täällä jää vuoteen 2030 mennessä lähes 38 prosenttia kuntatyöntekijöistä eläkkeelle, mikä on kolmanneksi korkein määrä koko maassa, Seppo Tiainen toteaa.

Maakuntaliiton kuntajohdon tiedolla johtamisen hankkeen työmarkkina-asiantuntija Virpi Kettunen selvittää parhaillaan asiantuntijakyselyn ja työttömyystietojen pohjalta maakunnan työttömyyden kuvaa. Selvitystä on toivottu kunnista, joiden merkitys kasvaa työllisyysasioissa. Selvitys antaa selkänojaa mm. käynnistyvää työllisyyden kuntakokeilua varten ja yleisesti työllisyysasioiden hoitamiseen.

- Kohtaanto-ongelmassa ja työllisyysasteen nostamisessa on tärkeää saada mahdollisimman monen työelämästä syrjäytyneen ja osatyökykyisen potentiaali käyttöön, Virpi Kettunen sanoo.

Pohjois-Karjalan työmarkkinatilannetta käsitellään jatkossa kahdesti vuodessa ilmestyvän katsauksen kautta. Katsaus julkaistaan sähköisesti, linkki alla. Sivustolla on myös jatkuvasti päivittyvää sisältöä. Ensimmäinen katsaus julkaistiin keskiviikkona 24.2. ja sen teemana on kohtaanto-ongelma.

Kuvankaappaus työmarkkinakatsauksen etusivulta.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute