ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan TRENDIT julkaistaan 30.10.

Pohjois-Karjalan TRENDIT julkaistaan 30.10.

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti luo katsauksen maakunnan talouteen ja ajankohtaisiin asioihin. Lehden teemoja ovat nyt muun muassa osaavan työvoiman saanti sekä maakunnan uusi brändi, joka näkyi ensimmäistä kertaa maakuntapäivänä 25.8.2018.


Maakuntapäivä avattiin Pielisjoen linnassa maakuntalipun nostolla, jota kokoontui seuraamaan 25 maakuntapäivän juhlijaa tuulisesta säästä piittaamatta.

Lipun nosti liehumaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen maakuntavaltuuston 2. varapuheenjohtajan Aulikki Sihvosen avustuksella. Päivän avaussanat lausui maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen.

Juhlapuheessaan kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen muistutti, että Uudenkaupungin rauhasta on pian jo 300 vuotta.

Pohjois-Karjala juhli syntymäpäiväänsä ensimmäistä kertaa 25.8.2018.

Historian ensimmäinen Pohjois-Karjalan maakuntapäivä oli yhdistysten, harrastajien ja ammattilaisten yhteinen voimannäyte. Runsaat 50 rentoa ja iloista koko perheen tapahtumaa eri puolilla maakuntaa kokosivat yhteen niin tutut kuin vieraatkin juhlimaan maakunnan syntymäpäivää ja hymyilemään yhdessä. Millä tavoin maakuntapäivää juhlitaan jatkossa?

Ensi vuoden maakuntapäivän suunnittelu käynnistetään loppuvuoden aikana elokuun maakuntapäivästä saatujen kokemusten ja palautteiden pohjalta.

Palautteita maakuntapäivästä on koottu nettikyselyllä tapahtumajärjestäjiltä ja tapahtumiin osallistuneilta syyskuun loppuun mennessä. Tarkempi analysointi on vielä edessä, mutta yleinen ensivaikutelma on rohkaiseva ja kiteytyy yhden tapahtumajärjestäjän lauseeseen ”Idea yhteisestä maakuntapäivästä on mainio ja ehdottomasti jatkokehittelyn arvoinen.”

 

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute