ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjalan hyvien tekojen tavoite täyttyi kirkkaasti

Pohjois-Karjalan hyvien tekojen tavoite täyttyi kirkkaasti

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto käynnisti ystävänpäivänä hyvien tekojen haastekampanjan, jonka tavoitteena oli saada vuoden loppuun mennessä 300 hyvää tekoa. Kolmesataa tuli maakunnan iästä, Pohjois-Karjala täytti pyöreitä elokuun lopussa.

Saldona on 648 maakuntaliitolle ilmoitettua hyvää tekoa ja tuhansia merkintöjä pohjoiskarjalaisten alakoululaisten Hyvien tekojen passeissa.

- Aivan huikea suoritus, varsinkin kun pohjoiskarjalaiset ovat hyvin vaatimattomia ja kainostelevat itsensä esiintuomista. Erityisen ylpeä olen siitä, miten maakunnan lapset ja nuoret lähtivät mukaan tempaukseen, sanoo markkinointipäällikkö Heli Räsänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Juhlavuoden päätteeksi maakuntaliitto arpoi kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken hyväntekijän, joka sai päättää hyväntekeväisyyskohteen, jolle lahjoitetaan 2 000 euroa. Voittaja on Marjo-Riina Häkkinen Nurmeksen Valtimon Sivakan kylältä.

Marjo-Riina haluaa lahjoittaa summan Sivakan kylätoimikunnalle.

- Se oli aikoinaan todella aktiivinen, mutta toiminta on hiipunut väen vähetessä ja vanhetessa. Kylällä olisi paljon kohteita, jotka vaatisivat kohennusta. Rahaa voisi käyttää myös yhteiseen tekemiseen, vaikkapa virkistysretkeen tai joulukonserttiin, hän kertoo.

Marjo-Riina kertoo tehneensä vuoden aikana monia hyviä tekoja.

- Sain runsaan omenasadon, josta osan annoin Valtimon kotipalvelutyöntekijöille. Olen kirjoittanut kirjan kylämme kansantarinoista ja kävin lukemassa sitä eräälle yksin asuvalle ihmiselle.

Lisäksi hän kannusti muitakin osallistumaan kampanjaan.

- Katsoin, että onpa hyvä kampanja ja toivottavasti 300 hyvää tekoa saadaan täyteen. Minua huolestuttaa yksilökeskeisyyden ja itsekkyyden korostuminen tässä ajassa. Yksinäisten on vaikea saada kontaktia muihin. Ja yhteisiin asioihin on koko ajan vaikeampi saada ihmisiä mukaan. Jos järjestät talkoot, niin ei niihin tungosta ole, Marjo-Riina sanoo.

Nalle halaa tyttöä Pataluodon koulun Hyvien tekojen teemaviikolla

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute