ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala saa rahoitusta EU:lta ja valtiolta yhteensä 214 miljoonaa euroa

Pohjois-Karjala saa rahoitusta EU:lta ja valtiolta yhteensä 214 miljoonaa euroa

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti torstaina 7.10. alueellisessa päätöksenteossa olevan EU:n ja valtion rahoituksen jaon maakunnille vuosille 2021–2027. Jako on suuntaa antava

Viime viikolla julkisuuteen annetuissa luvuissa käytettiin vuoden 2018 arvoa. Pohjois-Karjalaan tuleva rahoitus kasvaa niistä noin 15 miljoonalla eurolla, kun huomioidaan käyvät hinnat. Näin ollen Pohjois-Karjalaan tulee Euroopan unionin ja valtion rahoitusta yhteensä 214 231 572 euroa. Se jakaantuu seuraavasti: ESR 47 445 829 euroa, EAKR 110 850 294 euroa, JTF 55 935 449 euroa.

Pohjois-Karjalassa on otettu vastaan tyytyväisenä työ- ja elinkeinoministeriön ratkaisu EU-varojen jakamisesta Suomen sisällä. Marraskuun 1. päivänä alkavalla Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmakaudella EU-rahoituksen osuus kasvaa kaikissa maakunnissa.

- Vaikka kansallisen rahoituksen osuus pienenee erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa, kokonaisuudessaan kehittämisrahaa on käytettävissä hieman aiempaa enemmän. Suurin sisällöllinen muutos verrattuna aikaisempiin ohjelmakausiin on se, että mukaan on tullut kolmas rahasto eli Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF. Sen tuella kompensoidaan erityisesti niitä haittoja, mitä turpeen energiakäytöstä luopuminen aiheuttaa, sanoo aluekehityspäällikkö Eira Varis Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Pohjois-Karjalan Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman avaustilaisuus järjestetään torstaina 14.10. kello 12. Siihen voi ilmoittautua perjantaina 8.10 kello 16 mennessä osoitteessa https://www.pohjois-karjala.fi/uudistuva-ja-osaava-suomi.

Itä- ja Pohjois-Suomen yhteinen käynnistyswebinaari järjestetään puolestaan keskiviikkona 3.11. Sen ohjelma löytyy osoitteesta https://www.pohjois-karjala.fi/katse-tulevaan.

Oheisessa liitteessä on työ- ja elinkeinoministeriön julkaisema taulukko rahoituksen jakaantumisesta maakunnittain.

Kuvituskuva, euron seteli taiteltu kauluspaidaksi.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute