ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala kosiskelee ruuhka-suomalaisia punaisilla villasukilla ja yli 600 avoimella työpaikalla

Pohjois-Karjala kosiskelee ruuhka-suomalaisia punaisilla villasukilla ja yli 600 avoimella työpaikalla

Pohjois-Karjala kosiskelee paluumuuttajia ja maakunnasta kiinnostuneita henkilöitä viemällä karjalaisen tavan olla ja työskennellä keskelle Suomen vilkkainta rakennusta eli Helsingin päärautatieasemaa.

“Haluamme tarjota testimahdollisuuden kaikille niille, jotka voisivat harkita muuttavansa Pohjois-Karjalaan joku päivä. Meillä on nimittäin parhaillaankin auki yli 600 työpaikkaa ja kaupan päälle sellaista elämää, joka hymyilyttää nukkumaan mennessä,” Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen kertoo.

Kaksi päivää kestävässä coworking-tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja maailmankarjalaisilta. Lavalle astuvat muun muassa Mantsinen Groupin toimitusjohtaja Mia Mantsinen sekä filosofi Frank Martela – joka puhuu Räsäsen mukaan melko samoista asioista kuin Pohjois-Karjalakin.

“Kyllä elämässä pitää olla muutakin kuin kiireinen uraputki. Karjalainen heimomme on tunnettu hyväntahtoisuudestaan, yhteisöllisyydestään ja rennosta elämäntahdistaan. Jälkimmäinen ei todellakaan tarkoita löysäilyä vaan sitä, että työ on kyllä tärkeää mutta on niitä muitakin tärkeitä asioita elämässä,” Räsänen lisää.

11.–12.4. järjestettävässä tapahtumassa on mahdollisuus työskennellä, kuunnella puheenvuoroja ja jutustella. Osallistujat saavat mukaansa punaiset villasukat karjalaisella hymiöllä varustettuna ja kutsun muuttaa Pohjois-Karjalaan. Tempaus on osa valtakunnallista rekrykampanjaa, jonka tavoitteena on saada lisää työntekijöitä maakuntaan sekä uudistaa mielikuvia.

“Teimme viime syksynä mielikuvakyselyn työikäisille pääkaupunkiseudulla asuville henkilöille. Pohjois-Karjala kiinnostaa monia mutta useilla on mielikuva, että täällä ei ole vapaita työpaikkoja tai uramahdollisuuksia – tämän mielikuvan haluamme muuttaa, ” Räsänen toteaa.

 

Lisätietoja:

Heli Räsänen, puh: 0503662597

 

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute