ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Pohjois-Karjala ja Naganon alue käynnistivät laajan metsäyhteistyön

Pohjois-Karjala ja Naganon alue käynnistivät laajan metsäyhteistyön

Pohjois-Karjala ja Japanin Naganon alue käynnistivät ainutlaatuisen metsä- ja biotalousyhteistyön Joensuussa. Naganon alue näkee Pohjois-Karjalan metsäosaamisen osaamisalueena, jota se haluaa hyödyntää omassa kehityksessään.

- Globaalien arvoketjujen ja verkostojen merkitys ja niissä mukana oleminen on erittäin tärkeää Pohjois-Karjalan kehitykselle. Metsäteollisuusyritykset ja metsäosaajamme ovat myös kansainvälistäneet maakuntaamme. Emme suotta ole Suomen ja Euroopan johtava metsämaakunta, totesi maakuntajohtaja Risto Poutiainen, joka allekirjoitti sopimuksen Pohjois-Karjalan osalta.

- Uskomme, että käynnistyvä yhteistyö hyödyttää molempia alueita ja saamme yhdessä asioita eteenpäin. Kiitämme Naganon alueen edustajia valmistelutyöstä ja odotamme innolla työskentelyä heidän kanssaan.

Suomen ja Japanin välillä ei ole aiemmin ollut aluetason yhteistyötä metsä- ja biotalouden alalla.

- Olemme tehneet aiemmin metsäsektorin yhteistyötä Itävallan kanssa ja juuri he suosittelivat, että meidän kannattaisi käynnistää yhteistyö myös Pohjois-Karjalan kanssa. Siksi tulimme tänne alustavalle vierailulle jo viime vuonna, taustoitti Naganon hallinnon edustaja Akira Yamazaki.

- Alueemme on metsävaltainen ja noin 60 vuotta sitten istutettu puusto hyvin monimuotoista. Uskon, että pystymme yhteistyöllä kehittämään runsaasti uusia biotalouden innovaatioita.

Naganon prefektuurin alueella on 2,15 miljoonaa asukasta ja sen pinta-alasta lähes 80 % on metsää. Prefektuuri on asettanut tavoitteekseen tulla johtavaksi alueeksi metsä- ja biotalouden alalla.

Inan kaupungilla on sopimuksessa erityinen rooli. Se on osa Naganon prefektuuria ja siellä toimii Shinshun yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.

- Inan kaupunkia ympäröi lähes 3 000 metriä korkea vuoristo. Metsätaloudellisesti alue on haastava, sillä puusto sijaitsee pääosin rinteessä. Seutu on erittäin kaunista ja siten matkailullisesti suosittua. Japanin valtio on valinnut Inan kaupungin yhdeksi mallikaupungeista testaamaan uusia teknologioita, kertoi Inan kaupunginjohtaja Takashi Shirotori.

Yhteistyösopimuksen solminen on ajoitettu Suomen ja Japanin satavuotisen diplomaattisen yhteistyön juhlavuoteen.

Yhteistyön luominen on alkanut Naganon alueen kanssa jo vuonna 2017. Taustalla on Business Joensuun Gateway-hanke.

Kuva maakuntajohtaja Risto Poutiaisesta ja Naganolaisia vieraita

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute