ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Olemme mukana Ilmastoveivi2019:ssä

Olemme mukana Ilmastoveivi2019:ssä

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on saanut Joensuun kaupungilta haasteen osallistua ilmastoveivi2019-kampanjaan ja on ottanut haasteen vastaan.

Suomi pystyy ihmeisiin - se on taas todistettu. EU-puheenjohtajakautenaan heinäkuusta joulukuuhun 2019 Suomella on mahdollisuus ottaa johtoasema ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. 

Pohjois-Karjalan tavoite on täyttää hiilineutraalin maakunnan kriteerit (HINKU) ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 %:lla vuoden 2007 tasosta 2030 mennessä koko maakunnassa. Sen 13 kunnasta jo 9 on sitoutunut HINKU-tavoitteisiin. Lisätietoa löytyy Tiekartasta öljyvapaaseen ja vähähiiliseen Pohjois-Karjalaan 2040, joka on laadittu vuonna 2018 Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hankkeessa.

Pohjois-Karjalan ilmasto- ja energiaohjelman päivittäminen on tullut ajankohtaiseksi. Ilmastoveivi2019 -kampanja innostaa jatkamaan ilmastoasioita edistävää ohjelmatyötä POKAT 2021-maakuntaohjelman mukaisen kestävä kasvun ja öljyvapaan Pohjois-Karjalan puolesta.

Vauhtia maakuntaliiton ilmastotyöhön antavat myös Circwaste - Kohti kiertotaloutta -hanke sekä CLEAN-hanke, jossa paneudutaan rakentamisen energiatehokkuutta edistäviin toimenpiteisiin.

Pidetään huolta, että meillä on luonnonjäätä vielä tulevaisuudessakin!
 

Ilmastoveivi-jääkiekko lentää

Linkkejä

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute