ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left MYR:n hankekattauksessa paljon koulutusta

MYR:n hankekattauksessa paljon koulutusta

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän pöydällä oli peräti 51 kehittämishanketta.

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) antoi 27.5. kokouksessaan sitovan puoltavan lausunnon EU-rahoituksen myöntämisestä seitsemälle hankkeelle. Hankkeet rahoitetaan Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahasto-ohjelmasta.

MYR puoltaa muun muassa sitä, että Pohjois-Karjalan maakuntaliitto myöntää EU-rahoitusta hankkeille Älykäs automaatio demonstraatioympäristön kehittäminen ja Älykäs automaatio MAP-tuotantosolun demonstraatioympäristön investointi.

Karelia-ammattikorkeakoulu haki ko. hankkeisiin yhteensä lähes 600 000 euron EU-rahoitusta. Hankkeissa rakennetaan ammattikorkeakoulun laboratorioon älykäs tuotannollinen koeympäristö hitsattujen ja koneistettujen rakenteiden valmistukseen.

Myös Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ILO – Ilmastoystävällisen logistiikka-alan osaamiskeskittymä -hanke voi edetä MYR:n puolesta. Elokuussa käynnistyvässä kaksivuotisessa hankkeessa kehitetään taloudellista ja ympäristöystävällistä logistiikka-alan kuljettajien koulutusta mm. hankkimalla hybridikuorma-auto vetovarustuksella ja vaihtolavalaitteella ja liikuteltava luokkatila perävaunuun. Tähän liittyvä hanke on myös koulutuskuntayhtymän eli Riverian 1.1.2021 alkava Resurssiviisas kuljettaja.

MYR antoi sitovan puoltavan lausunnon Etelä-Savon ELY-keskukselle EU-rahoituksen myöntämisestä seuraaville strategisesti merkittäville koulutushankkeille:

 • UpTech, tulevaisuuden osaajia Itä-Suomeen
 • Itä-Suomen kansainvälisen biotalousosaamisen kehittäminen työelämälähtöisen jatkuvan oppimisen keinoin

Uptech-hankkeen tavoitteena on lisätä tekniikan alan vetovoimaa ja saada korkeasti koulutettua alan työvoimaa Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan uusilla koulutusratkaisuilla. Kansainväliseen biotalousosaamisen kehittämiseen liittyvässä hankkeessa keskitytään biotalouden erikoistumiskoulutukseen ja jatkuvan oppimisen koulutustarjonnan parantamiseen.

Muut hankkeet:

 • Osaava rekrytointi - Uudistuva työ

MYR:n tiedoksi saatettiin, että maakuntaliitto valmistelee myönteistä rahoituspäätöstä seuraaville hankkeille.

 • Metsäbiotalouden yritysten alueellisen kilpailukyvyn systemaattinen rakentaminen
 • Metsäbio- ja kiertotalouden uusi kansainvälistyvä liiketoiminta
 • Joensuu Photonics Center
 • Matkailun parhaaksi – Kontiolahden alueen matkailuyritysten kv-osaamisen ja näkyvyyden parantaminen
 • Invest In Lieksa
 • Matkailu Goes Global
 • Hyvinvointialan kumppanuuksilla vaikuttaviin palveluihin
 • Urheilun suurtapahtumien parhaaksi
 • Niiralan teollisuusraiteiston kunnostaminen

Hankemaratonilla MYR:n tiedoksi saatettiin myös 37 hanketta, joihin haettiin rahoitusta ELY-keskuksen järjestämän ylimääräisen ESR-haun myötä. Kolmen maakunnan alueella maalis-huhtikuussa voimassa olleen ylimääräisen haun tarkoituksena oli mm. turvata pienten ja keskisuurten yritysten muutoskykyä ja ohjaus- ja neuvontapalveluiden saatavuutta koronatilanteessa. Haussa on huomioitu myös luovien alojen vaikeutunut tilanne. Myönteisen rahoituspäätöksen saa 22 hanketta. ELY on tiedottanut asiasta 27.5. Alla linkki tiedotteeseen.

MYR kokoontuu seuraavan kerran 10. syyskuuta.

 

Joensuussa koulutetaan resurssiviisaita kuljettajia. Kuva tukkirekasta.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute