ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Meistä jokainen voi olla digituen antaja

Meistä jokainen voi olla digituen antaja

Jaana Hiltunen

Valtiovarainministeriön rahoittama digituki-pilotti laajeni vuoden alussa valtakunnalliseksi hankkeeksi eli yhteensä 14 maakuntaa kattavaksi toiminnaksi. Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa pilotin jalostuminen hankkeeksi tarkoitti uutta työntekijää, kun Jaana Hiltunen (YTM) tuli projektisuunnittelijaksi.

Jaanalle aihe on hyvinkin tuttu, sillä hän toimi jo pilotissa digikehittäjänä Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen alaisuudessa.

- Meille on tärkeä asia, että kaikki maakunnan asukkaat pääsevät digituen piiriin. Samalla haluamme varmistaa, että kaikilla on riittävät digitaidot ja yhdenvertaiset mahdollisuudet sähköiseen asiointiin asuinpaikasta riippumatta, Jaana Hiltunen kertoo.

Hankkeeseen liittyvä kuntakierros on alkanut vauhdikkaasti. Jaana ja hankkeen Joensuun kaupungin projektisuunnittelija Elina Honkaselkä ovat käyneet helmikuun aikana Nurmeksessa, Polvijärvellä ja Outokummussa. Kierros päättyy toukokuussa Kontiolahdelle.

- Kuntakierroksen tarkoituksena on herätellä kunnat arvioimaan digipalveluitaan ja onko niiden käyttämiseen tarjolla neuvontaa. Joensuussa tilanne on hyvä, mutta muualla maakunnassa voi olla hyvinkin erilaista.

Jaanan mukaan digituelle voi olla tarvetta myös nuorille ja työelämässä oleville. Tuki koskeekin kaikkia.

- Varttuneemman väen kohdalla digipalveluiden käytön esteenä voi olla pelko siitä, ettei enää opi. Kaikilla ei ole välttämättä varaa hankkia laitteita. Kuitenkin eniten digipalveluiden käyttöön vaikuttaa se, että koetaanko asia tärkeäksi. Meille lähtökohtana on viestiä digituesta ja digipalveluiden käytöstä myönteisesti, koska kaikilla on mahdollisuus digitaitojen oppimiseen. Digitaalisten palveluiden tehtävä on helpottaa arkea eikä tehdä siitä vaikeampaa.

Jaana Hiltunen

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute