ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntien lentoliikenne on unohdettu ilmailualan selvitystyössä

Maakuntien lentoliikenne on unohdettu ilmailualan selvitystyössä

Raportissa esitetään toimenpiteitä, jotka toteutuessaan lopettaisivat lentoliikenteen maakuntakenttien ja Helsinki-Vantaan välillä.

Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Lapin, Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan maakuntien liitot, kaupungit, yrittäjäyhdistykset ja kauppakamarit eivät ole tyytyväisiä ilmailualan selvitystyön tuloksiin.

-  Selvitys on erittäin pahasti puutteellinen, koska siinä esitetään alueiden saavutettavuuden rajua heikentämistä arvioimatta lainkaan ratkaisujen aluetaloudellisia vaikutuksia, maakuntien lentoliikenteen puolesta torstaina 8.4. annetussa kannanotossa sanotaan.

Kannanotossa arvostellaan myös prosessia: maakuntien ja kaupunkien eli asiakkaiden näkökulmaa ei kysytty selvityksen aikana.

- Raportissa esitetään maakuntien saavutettavuutta merkittävästi heikentäviä toimenpiteitä, jotka toteutuessaan lopettaisivat lentoliikenteen maakuntakenttien ja Helsinki-Vantaan välillä.

Selvityksessä ei arvioida lainkaan esitettyjen ratkaisujen vaikutusta maakuntien yritystoimintaan, vientiteollisuuteen ja suuriin investointeihin, eikä myöskään esimerkiksi sairaanhoidon tai huoltovarmuuden tarpeisiin. Ainoa, johon otetaan kantaa, on matkailu.

- Selvityksessä esitetty tavoite kansainvälisen matkailun laajasta lisäämisestä ei voi toteutua, mikäli suorat lennot maakuntakentille loppuvat. Päinvastoin se johtaisi matkailijavirtojen voimakkaampaan suuntautumiseen suorien yhteyksien alueille ja estäisi muiden matkailualueiden hyötymisen koronan positiivisesta kasvuvaikutuksesta.

Koko kannanoton voi lukea alla olevan linkin kautta.

Finnarin lentokone Joensuun kiitotiellä.

Lisätiedot Pohjois-Karjalan osalta:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute