ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntapäivää juhlistetaan osittain myös verkossa

Maakuntapäivää juhlistetaan osittain myös verkossa

Pohjois-Karjalan syntymäpäivää juhlistetaan kolmatta kertaa 29. elokuuta. Maakuntaliitto on saanut 43 avustushakemusta tapahtumien järjestämiseen.

Täysi katsomo Kerubi-pesäpallostadionilla Joensuussa.

Ensin näytti siltä, että koronaepidemia hiljentää myös maakuntapäivän, mutta onneksi rajoitukset purivat ja maata päästiin hiljalleen avaamaan kesän kynnyksellä. Karjalasta siis kajahtaa kolmannen maakuntapäivän kunniaksi 29. elokuuta.

Kevään epävarmuudessa toimijat jättivät varovaisesti avustushakemuksia tapahtumien järjestämiseen. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jatkoi hakuaikaa 1.6. asti, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Maakuntaliiton kulttuuriasiantuntija Pentti Ojajärven mukaan hakemusten jättäminen kiihtyi loppua kohden.

- Tänä vuonna tuntuu maakuntapäivälle olevan erityinen tilaus. Eristäytymisen jälkeen ihmiset kaipaavat yhdessä tekemistä ja olemista, Ojajärvi sanoo.

Hakemuksia tuli yhteensä 43 kappaletta. Tapahtumia järjestetään eri puolilla maakuntaa. Kymmenkunta tapahtumaa striimataan osittain tai kokonaan eli niitä voi seurata vaikkapa kotisohvalta.

- Verkon kautta jaettavat tapahtumat ovat mielenkiintoinen juttu myös tulevaisuutta ajatellen. Meillä on paljon ihmisiä, jotka eivät pääse välttämättä osallistumaan olipa tilanne mikä tahansa, Ojajärvi toteaa.

Maakuntaliitto tukee tapahtumia 500–2 000 eurolla. Niistä suurin osa huipentuu lauantaina 29.8.2020. Ne ovat maakuntapäivän hengen mukaisesti avoimia kaikille. Maakuntapäivä on kaikkien juhlapäivä, mutta tänä vuonna halutaan tavoittaa erityisesti lapset ja nuoret. Hakemusten perusteella heille onkin luvassa monipuolisesti ohjelmaa.

Maakuntapäivän aikana jaetaan viimevuotiseen tapaan Yksinäisyyttä vähentävä teko -palkinto ja Maakuntapäivän tunnustuspalkinto.

Tapahtumien ohjeistuksessa ja tapahtumien toteutuksessa tulee noudattaa maan hallituksen antamia kokoontumisohjeita. Järjestämisessä seurataan koronatilannetta ja tehdään muutoksia tarpeen mukaan.

Maakuntapäivän tapahtumatarjontaan voi tutustua alla olevan linkin kautta.

 

Täysi katsomo Kerubi-pesäpallostadionilla Joensuussa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute