ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntaliitto sopeuttaa menojaan ensi vuonna

Maakuntaliitto sopeuttaa menojaan ensi vuonna

Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto kokoontui käsittelemään maakuntaliiton toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Maakuntaliiton ensi vuoden toimintatuotot kasvavat maltillisesti 2,2 % ja budjetti on siten 3 654 000 euroa.

Tämä edellyttää toimintamenojen sopeuttamista 423 300 euroa kuluvan vuoden toimintamenoihin verrattuna. Sopeuttamista toteutetaan sekä henkilöstöjärjestelyillä että toimintamenojen karsimisella.

Maakuntaliiton talousarviot ovat olleet vuosina 2017–2019 voimakkaasti alijäämäisiä maakunta- ja sote-uudistuksen takia ja maakuntaliiton ylijäämiä haluttiin purkaa ennen uudistuksen voimaantuloa. Vuosi 2016 oli edellinen vuosi, jonka talousarviossa tulot ja menot olivat tasapainossa.

Ensi vuosi on toiminnallisesti maakuntaliitolle erityinen, sillä silloin pureudutaan maakuntaliiton toiminnalle keskeisiin suunnitelmiin eli maakuntasuunnitelmaan, -ohjelmaan ja -kaavaan. Kyseiset asiakirjat antavat perustan maakuntaliiton strategiselle toiminnalle.

Maakuntasuunnitelma on pitkän tähtäimen suunnitelma ja se laaditaan ensi vuoden aikana. Myös maakuntaohjelman laadinta käynnistyy ensi vuonna. Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040 on parhaillaan ehdotusvaiheessa ja se on tavoitteena viedä maakuntavaltuuston hyväksymiskäsittelyyn kesällä 2020.


Lisätietoja
maakuntajohtaja Risto Poutiainen p. 040 546 9649

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute