ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntakaavan 2040 ehdotus asetetaan nähtäville maanantaina 23.3.

Maakuntakaavan 2040 ehdotus asetetaan nähtäville maanantaina 23.3.

Maakuntaliitto suosittelee maakuntakaavaan tutustumista ensisijaisesti verkkosivujensa kautta koronatilanteen takia. Mikäli tämä ei onnistu, niin kaavan laatijat auttavat.

Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040 on edennyt loppusuoralle. Maanantaina 16.3. kokoontunut maakuntahallitus päätti asettaa kaavaehdotuksen yleisesti nähtäville muistutusten jättämistä varten. Muistutuksia voivat jättää yksityishenkilöt, järjestöt, yritykset ja viranomaiset.

Kaava-aineisto tulee nähtäville maanantaina 23.3. maakuntaliiton verkkosivuille sekä maakuntaliiton toimiston ja Pohjois-Karjalan kuntien virastojen ilmoitustauluille. Muistutuksia on mahdollista jättää kirjallisesti perjantaihin 24.4.2020 kello 11 mennessä.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto suosittelee kaavaan tutustumista ensisijaisesti verkkosivujen kautta koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana. Suositus perustuu siihen, että maakunnan kuntien virastotalot sekä maakuntaliiton toimisto eivät ole avoinna normaalisti, ja riskiryhmiin kuuluvat on velvoitettu välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa. Esimerkiksi maakuntaliiton toimisto on toistaiseksi avoinna arkisin kello 9–11.

Mikäli sähköiseen kaava-aineistoon ei ole mahdollista tutustua, maakuntaliitto on varautunut esittelemään sitä puhelimitse. Aineistoa voidaan myös postittaa tarvittaessa.

Voit kysyä lisätietoja maakuntakaavasta seuraavilta maakuntaliiton työntekijöiltä:

  • Aluesuunnittelupäällikkö Pasi Pitkänen, p. 0400 832 572, pasi.pitkanen@pohjois-karjala.fi
  • Ympäristöasiantuntija Jukka Nykänen, p. 050 412 0717, jukka.nykanen@pohjois-karjala.fi
  • Liikenneasiantuntija Jyrki Suorsa, p. 050 466 8511, jyrki.suorsa@pohjois-karjala.fi
  • Maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka, p. 050 593 7269, heikki.viinikka@pohjois-karjala.fi
  • Tavoitteena on, että maakuntakaava 2040 hyväksytään maakuntavaltuustossa 8. kesäkuuta.

Ehdotusvaiheessa keskeisiä keskustelussa olleita asioita ovat olleet muun muassa liikenne, Joensuun kaupunkiseudun taajama-alueet, tuulivoima, saimaannorppakysymykset sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset. Maakuntakaavassa 2040 on voimassa olevaan maakuntakaavatilanteeseen nähden sekä samansuuntaisesti esitettäviä että muuttuvia ja uusia merkintöjä. Kaikki voimassa olevat vaihemaakuntakaavat kumotaan maakuntakaavan 2040 hyväksymisen yhteydessä lukuun ottamatta tuulivoimatuotannon alueita, jotka säilytetään sellaisenaan voimassa.

 

Paikallisliikenteen bussi sillalla Joensuussa.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute