ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntajohtaja Markus Hirvonen kehittämään kalastusmatkailua

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen kehittämään kalastusmatkailua

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen on valittu maa- ja metsätalousministeriön asettamaan työryhmään, jonka tehtävänä on laatia kalastusmatkailun kehittämisohjelma. Työryhmän toimikausi on 1.3.–16.9.2022.

Laadittavan kehittämisohjelman tavoitteena on kotimaisen kalastusmatkailun edistäminen ja kalastuspalveluita tuottavien yritysten kilpailukyvyn, kasvun ja toimintaedellytysten parantaminen. Tavoitteena on myös kalastusmatkailupalveluiden tunnettuuden lisääminen sekä kalakantojen ja kalastusmahdollisuuksien hyödyntäminen aikaisempaa enemmän matkailutoiminnassa.

Nimitettävän työryhmän tehtävänä on tehdä esitys maa- ja metsätalousministeriölle uudeksi kalastusmatkailun kehittämisohjelmaksi. Ohjelmaesityksen tulee sisältää kalastusmatkailun nykytila, kehittämistarpeet ja selkeät kehittämistoimenpiteet.

Markus Hirvonen kertoo pitävänsä työryhmään pääsyä henkilökohtaisesti merkittävänä asiana, koska Pohjois-Karjalassa riittää tällä saralla mahdollisuuksia ja annettavaa.

- Meillä on lukuisia järvi ja jokikohteita, joiden potentiaalia ei ole hyödynnetty matkailussa. Sitten meillä on tehty todella hienoja ja rohkeita tekoja järvilohi- ja taimenkantojen elvyttämiseksi eli Laurinvirran poikastuotantoalue Pielisjoella ja Saramojoen Louhikosken voimalaitoksen purkaminen. Puhumattakaan Heinäveden Palokin koskien mahdollisuuksista, Hirvonen sanoo.

Hirvosen mielestä kalastusmatkailun kasvu kaipaa erityisesti palveluverkkoa eli yrittäjiä ja hyviä liikenneyhteyksiä. Itse kohteissa luonnollisuus on se paras valtti.

- Uhanalaisen järvilohen elvyttäminen olisi todellinen jättipotti kalastusmatkailunkin näkökulmasta, mutta realistisinta on luottaa tuttuihin puhtaiden vesiemme vetonauloihin, kuten haukeen, ahveneen ja kuhaan. Maailmalla on kasvava into kalastaa haukea, joka on meillä valitettavasti lähes roskakalan asemassa. Hyvillä haukipaikoilla takaamme kansainvälisten kalastusmatkailijoiden mielenkiinnon.

Työryhmän tulee toimittaa esityksensä maa- ja metsätalousministeriölle 30.9.2022 mennessä. Maa- ja metsätalousministeriö vahvistaa kalastusmatkailun kehittämisohjelman lopullisen sisällön.

Kehittämisohjelman uudistaminen sisältyy pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan. Edellinen kalastusmatkailun kehittämisen valtakunnallinen toimenpideohjelma oli voimassa vuosina 2008–2013.

Poika esittelee pyytämäänsä ahventa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute