ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntahallitus tänään Kiteellä

Maakuntahallitus tänään Kiteellä

Maakuntahallitus tekee vuosittain muutaman kokousmatkan maakuntaan. Tällä kertaa maakuntahallitus kokoontui Kiteellä ja tutustui samalla Puhoksen ja AIMO:n alueisiin.

Maakunnan uusi brändi otetaan käyttöön maakuntapäivänä 25.8.2018.

Maakuntahallitus 22.8. hyväksyi Pohjois-Karjalan uuden brändin ja vetovoimaviestinnän strategian, joita on valmisteltu maakuntaliiton toimistossa yhteistyössä maakunnan toimijoiden kanssa. Niitä on käsitelty työpajoissa ja kuntajohtajatapaamisissa ja niiden valmistelun yhteydessä on käyty laaja sidosryhmäkierros. Maakuntahallitus on käynyt molemmista evästyskeskustelun 18.6.2018.

Pohjois-Karjalassa brändin ytimessä ovat konkreettiset teot, joilla aito pohjoiskarjalaisuus nostetaan maailmankartalle. Karjalaisuuden ytimeksi nähdystä yhteisöllisyydestä, vieraanvaraisuudesta ja hyväntahtoisuudesta on noussut pyrkimys ”kukaan ei jää yksin”, jota maakunnan toimijat ovat jo lähdössä toteuttamaan tahoillaan.

Brändiuudistuksen tarkemmista yksityiskohdista kerrotaan tänään erillisessä tiedotteessa.

Maakuntapäivä

Maakuntahallituksen kokouksessa esiteltiin tulevan lauantain maakuntapäivää ja kannustettiin hallituksen jäseniä osallistumaan tapahtumiin, joita on nyt 50 eri puolilla maakuntaa.

Pohjois-Karjalan historian ensimmäinen maakuntapäivä on pohjoiskarjalaisten yhdistysten, kuntien, yritysten, harrastajien ja ammattilaisten yhteinen voimannäyte, jota on koordinoitu maakuntaliiton toimistosta. Tällä tavoin toteutetusta kansanjuhlasta kerätään nyt kokemusta, jonka pohjalta mietitään seuraavien vuosien maakuntapäivien toteutustapaa.

”Maakuntapäivän runsas ja laaja tapahtumatarjonta viestii ulospäin siitä, että Pohjois-Karjalassa arvostamme ja haluamme kehittää omaa maakuntaamme ja meille kaikki sen alueet ovat yhtä tärkeitä. Toivon, että maakunnan väki lähtisi laajasti osallistumaan tapahtumiin,” maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen sanoo.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute