ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakuntahallitus 17.12: Kontiolahden kaavatyön suunta on oikea

Maakuntahallitus 17.12: Kontiolahden kaavatyön suunta on oikea

Maakuntahallitus 17.12. antoi lausunnon Kontiolahden strategisen yleiskaavan luonnoksesta. Kaavan lähtökohtana on Kontiolahden väestön ja työpaikkojen kasvu vuoteen 2040 mennessä. Kaavassa on tarjottu monipuolisesti sijoittumispaikkoja uudelle asumiselle ja työpaikoille.

Maakuntaliiton näkemyksen mukaan Kontiolahden kunnan strateginen yleiskaava on hyvä esimerkki uudenlaisesta koko kuntaa koskevasta strategisesta maankäytön suunnitelmasta vuoteen 2040 saakka. Tavoitevuosi on yhtenevä laadinnassa olevan Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040 kanssa, ja maakuntakaavan taustaselvitykset ovat olleet Kontiolahden kunnan käytössä sen valmistellessa strategista yleiskaavaa. Strategisen yleiskaavan luonnoksessa on onnistuttu huomioimaan lähes kaikki keskeiset isot asiat ja tuomaan ne havainnollisesti yhteen. Tiivistettävät taajamat sekä kehitettävät ja täydentyvät kylät on osoitettu havainnollisesti. 

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto näkee Kontiolahden strategisen yleiskaavan hyvänä ja oikeansuuntaisena alueidenkäytön suunnitelmana pienin täydennyksin. Maakuntaliitto toivoo lisää huomiota Puntarikosken alueen kehittämiseen osana taajama- ja kyläverkostoa, Kontiolahden turvallisiin kävelyn ja pyöräilyn käytäviin ja liityntöihin joukkoliikenteeseen sekä rautatieaseman seutuun yhtenä mahdollisena kaupunkiseudun joukkoliikenteen kehittämisen solmupisteenä.
 

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute