ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakunnat keskustelivat lentoliikenteen tilanteesta valtiovarainministerin kanssa

Maakunnat keskustelivat lentoliikenteen tilanteesta valtiovarainministerin kanssa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Joensuun kaupunki tapasivat valtiovarainministeri Matti Vanhasen keskiviikkona 24.6. Tapaamisessa keskusteltiin lentoliikenteestä.

Finnairin lentokone rullaa Joensuun lentokentällä.

Etäyhteydellä järjestettyyn kokoukseen osallistuivat myös maakuntien liittojen, keskuskaupunkien ja elinkeinoelämän edustajat Lapista, Kainuusta, Keski-Pohjanmaalta, Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Pohjois-Karjalaa edustivat maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja yhteyspäällikkö Sami Laakkonen maakuntaliitosta, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Joensuun kaupungilta, toimitusjohtaja Matti Vuojärvi kauppakamarilta ja toimitusjohtaja Jari Toivanen Abloy Oy:stä.

Kuuden maakunnan edustajat veivät valtiovarainministerille yksituumaisen viestin, että Finnairin reittilentoliikenne Joensuuhun, Kajaaniin, Kemi-Tornioon, Kokkola-Pietarsaareen ja Jyväskylään on käynnistettävä mahdollisimman pian ja kaupalliselta pohjalta. Tämä on erittäin tärkeä asia maakuntien elinvoimalle ja vientiyritysten kilpailukyvylle.

- Epävarmuuden jatkuminen lentojen käynnistymisestä heikentää vakavalla tavalla toimintaympäristön ennustettavuutta ja tulevaisuuden suunnittelua.

Valtiovarainministeri kiitti maakuntien delegaatiota vahvasta ja perusteellisesta viestistä ja jakoi huolen lentoyhteyksien tulevaisuudesta. Ministeri vakuutti valtioneuvoston olevan sitoutunut neljännen lisätalousarvion kirjaukseen, jonka mukaan hallitus huolehtii nykytasoisen lentoasemaverkoston säilymisestä ja tarkastelee kaikkia käytössään olevia vaihtoehtoja kotimaan lentoyhteyksien turvaamiseksi Joensuuhun, Kajaaniin, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kemiin.

Finnarin lentokone rullaa Joensuun lentokentällä.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute