ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakunnan yhteistyöryhmän kausi päättyi

Maakunnan yhteistyöryhmän kausi päättyi

Kuntavaalikauden 2017–2021 Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä kokoontui viimeistä kertaa perjantaina 29.10. Kokouksessa ei käsitelty enää rahoitettavia hankkeita, huomio oli lähivuosien ohjelmissa ja strategioissa.

MYR sai tiedokseen muun muassa maakuntaohjelman POKAT 2025 toimeenpanosuunnitelman ja alueellisen rahoitussuunnitelman, Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen tulossopimusesityksen ensi vuodelle sekä Itä-Suomen yritysrahoitusstrategian luonnoksen.

Kokouksessa arvioitiin mennyttä kautta ja katsottiin tulevaan. Puheenjohtaja Juha Hämäläisellä on kokemusta yhteistyöryhmän toiminnasta aina EU:n aloittamisesta asti.

- Alkuvuosina ilmeni erilaisia skismoja valtion piirihallintoviranomaisten kanssa, mutta sellaista ei ole ollut enää aikoihin. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja asioiden valmistelu on ollut hyvää, mistä kertoo sekin, että kokouksissa ei ole tarvinnut äänestää. Toki yksittäisten hankkeiden kohdalla on käyty vilkastakin keskustelua, mutta päätökset on tehty aina yksituumaisesti, Hämäläinen totesi.

Yhteistyöryhmän kautta on kulkenut satoja hankkeita kauden aikana. Hämäläisen mukaan ne ovat toteuttaneet varsin hyvin isoja maakunnan kehittämislinjauksia.

- Hiilineutraalius on yksi niistä tavoitteista, joka on Pohjois-Karjalalle kunniaksi.

Uusi maakunnan yhteistyöryhmä 2021–2025 aloittaa toimintansa 1.11. Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen nimeämän puheenjohtajan, Tiina Räisäsen (sd.), johdolla. Uuden MYR:n kokoonpano on esitetty oheisessa liitteessä. Uusi MYR kokoontuu ensimmäisen kerran 10.12.

Maakunnan yhteistyöryhmä sovittaa yhteen alueen kehittämiseen vaikuttavien suunnitelmien, sopimusten ja ohjelmien toimeenpanoa. Ohjelmat ovat sekä kansallisia että Euroopan unionin osarahoittamia. Ryhmässä vaikuttavat mm. Pohjois-Karjalan kunnat ja maakuntaliitto, ohjelmia rahoittavat valtion viranomaiset ja muut tehtävien kannalta merkittävät valtionhallinnon organisaatiot.

MYR:n puheenjohtaja Juha Hämäläinen ryhmäkuvassa EU-ohjelmapäällikkö Tuija Astikaisen ja aluekehittämispäällikkö Eira Variksen kanssa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute