ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakunnan uusiutuvat energiaratkaisut esillä kansainvälisessä webinaarissa

Maakunnan uusiutuvat energiaratkaisut esillä kansainvälisessä webinaarissa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestää 20.10. kansainvälisen webinaarin, jossa tutustutaan maakunnan uusiutuvan energian investointeihin ja hankkeisiin.

Tilaisuus kokoaa yhteen osallistujia seitsemästä eri maasta. Suomalaisten asiantuntijoiden lisäksi linjoille liittyy alan toimijoita Espanjasta, Iso-Britanniasta, Irlannista, Italiasta, Romaniasta ja Puolasta.

Tilaisuudessa esitellään puhdasta ja uusiutuvaa lähienergiaa tuottavan Enon Energia Osuuskunnan toimintaa ja sen lämpölaitoksia, joiden polttoaineena käytetään paikallisista metsistä saatua haketta. Toisena bioenergiatuotannon esimerkkinä esitellään Kiteellä toimivaa BioKymppi biokaasulaitosta, joka jalostaa sähköä ja lämpöä sekä lannoitteita erilaisista orgaanisista jätteistä.

Lisäksi osallistujat kuulevat esimerkkejä hankkeista, jotka ovat edistäneet uusiutuvan energian käyttöä Pohjois-Karjalassa. Esimerkkinä tällaisen hankkeen tuloksesta on Karelia-ammattikorkeakoulun Sirkkala Energiapuisto, jossa tutkitaan ja testataan uusiutuvan energian teknologioita, sovellettavuutta ja ratkaisuja.

Webinaarin tavoitteena on edistää tiedon ja osaamisen vaihtoa EU-alueiden välillä sekä kannustaa puhtaamman energian tuotantoon. Tilaisuus toteutetaan Interreg Europe -ohjelman osarahoittaman AgroRES-hankkeen puitteissa. Hanke edistää uusiutuvan energian hyödyntämistä maataloudessa ja maaseudulla.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute