ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Maakunnallisten nuorisovaltuustojen tulevaisuuden toimintaa pohditaan Joensuussa

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen tulevaisuuden toimintaa pohditaan Joensuussa

NuvaPlus-hankkeen projektipäällikkö Oskar Mannelin.             

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen tulevaisuuden toimintaa pohditaan Joensuun Tiedepuistolla 26.–27.11.2021 järjestettävässä MAHKU21-tapahtumassa.

Tapahtumaan on kutsuttu kolme nuorta ja heidän ohjaajansa jokaisesta Suomen maakunnallisesta nuorisovaltuustosta tai niiden perustamista valmistelevasta ryhmästä. Tapahtuman teemana on maakunnallisten nuorisovaltuustojen toiminta tulevien hyvinvointialueiden alaisuudessa.

- Joissakin maakunnissa on ollut maakunnallinen nuorisovaltuusto eli manuva jo usean vuoden ajan, mutta monessa paikassa ne ovat vasta perustamisvaiheessa. Tämä tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden koota eri vaiheissa olevien maakuntien nuoret yhteen pohtimaan tulevaisuuden toimintaa ja mitä toiminnan järjestämisessä on syytä huomioida, tapahtuman päävastaava Oskar Mannelin (kuvassa) kertoo.

Tavoitteena on muun muassa muodostaa yhteinen näkemys siitä, mihin asioihin ja millä tavalla nuoret haluavat olla vaikuttamassa hyvinvointialueilla.

MAHKU21:n järjestelyistä vastaa Pohjois-Karjalan maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet maakuntaliiton tuella. Idea tapahtumaan tuli nuorilta itseltään.

- Tajusimme, miten erilaisissa tilanteissa maakuntien nuorisovaltuustot ovat ja miten nopeasti uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Nyt on tärkeää kuulla nuorten mielipide siitä, millaiseksi he haluavat toiminnan muodostuvan hyvinvointialueiden alla, Pohjois-Karjalan maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sakari Päivinen sanoo.

Oskar Mannelin työskentelee projektipäällikkönä Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa NuvaPlus-hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea ja kehittää paikallisten nuorisovaltuustojen toimintaa Pohjois-Karjalassa. Hänen mukaansa MAHKU21 tarjoaa eri maakuntien nuorille myös mahdollisuuden tavata toisiaan ja verkostoitua keskenään.

- Tapahtumasta voi poikia myös uusia ideoita maakuntien väliseen yhteistyöhön.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Itä-Suomen AVI, Nuva ry, Nuva ry:n Savo-Karjalan piiri, Nuorten Suomi, Joensuun Lyseon lukio, Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialue.

NuvaPlus-hankkeen projektipäällikkö Oskar Mannelin

Lisätiedot ja haastatteluiden järjestäminen tapahtuman aikana

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute