ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Liperin Pärnävaaran kehittäminen ja markkinointi käyntiin

Liperin Pärnävaaran kehittäminen ja markkinointi käyntiin

Liperin kunta haluaa kehittää Pärnävaaran alueesta valtakunnallisesti merkittävän matkailun ja vapaa-ajan keskuksen. Tavoitteena on mm. houkutella alueelle uusia matkailutoimijoita ja -investointeja sekä lisätä ympärivuotista matkailua ja majoituskapasiteettia.

Työlle luodaan pohja Pärnävaara MasterPlan -hankkeessa, johon Liperi haki Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) -määrärahaa. Maanantaina 20.12. kokoontunut Pohjois-Karjalan maakuntahallitus päätti myöntää hankkeelle 56 000 euron rahoituksen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 70 000 euroa.

Hankkeessa laaditaan vuoden 2022 aikana kehittämisohjelma eli master plan, joka sisältää Pärnävaaran kehittämis- ja investointisuunnitelman kustannusarvioineen vuoteen 2030 saakka. Master planissa otetaan kantaa mm. maankäyttöön ja arvioidaan, mitä matkailutuotteita ja muita palveluja alueelle on mahdollista ja perusteltua kehittää. Hankkeessa sitoutetaan paikallisia toimijoita ja yrityksiä sekä käynnistetään ensimmäiset alueen kehittämistoimenpiteet ja markkinointi. Lisäksi hankkeessa tuotetaan selvitykset kolmesta päätoiminnosta, jotka ovat hiihto, pyöräily ja luonnossa liikkuminen.

Maakuntaliitossa hankkeen katsotaan toteuttavan uuden maakuntaohjelman Innovatiivisesti ja kestävästi tuotetut palvelut -teeman painopisteitä. Pärnävaara täydentää mm. Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen palveluja. Vastuullisuus ja kestävän toiminnan periaatteet on huomioitu sekä palveluissa että saavutettavuudessa.

Maakuntahallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajat tammikuussa käynnistyvän Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman POKAT 2025 teemaryhmiin. Teemaryhmien puheenjohtajat ovat:

  • Hyvinvointi, Birgitta Muukkonen (sd.)
  • Ilmasto- ja energiaryhmä, Hannu Mikkilä (kesk.)
  • Järjestöasiain neuvottelukunta JANE, Anniina Kontiokorpi (vihr.)
  • Koulutus, Helena Pakarinen (kesk.)
  • Liikennejärjestelmä, Matti Taponen (sd.)
  • Venäjä, Sanna Antikainen (ps.)

Erilaiset työryhmät ovat maakuntaohjelman keskeinen toteuttamisen työkalu. Niiden tarkoituksena on vahvistaa aluekehittämisen sidosryhmäyhteistyötä. Päättyvällä kaudella työryhmissä oli yhteensä 358 jäsentä 120 eri organisaatiosta.

Maakuntahallitus valitsi maakuntaliiton hyvinvointi- ja koulutusasiantuntijan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen Mari Nupposen (VTM). Nupponen on toiminut tehtävässä määräaikaisena maaliskuusta 2020 alkaen. Tehtävään haki 35 henkilöä.

Maakuntahallitus kokoontuu seuraavan kerran 24.1.2022.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Pärnävaaran alamäkiradan esitekartta.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute