ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kv-opiskelijoille tarjotaan verkostoitumista ja infoa tervetulotilaisuudessa Joensuussa

Kv-opiskelijoille tarjotaan verkostoitumista ja infoa tervetulotilaisuudessa Joensuussa

Joensuussa oleville kv-opiskelijoille järjestetään 4. lokakuuta tervetulotilaisuus Kerubissa. Laajan verkoston toteuttamaan tilaisuuteen on ilmoittautunut jo noin 100 opiskelijaa, jotka ovat tulleet Joensuuhun eri puolilta maailmaa.

- Tällaista tervetulotilaisuutta oli toivottu ja päätimme tarttua hyödylliseen ideaan. Moni kansainvälisistä opiskelijoista käy Joensuussa vain opiskelemassa. Liian usein alueen elinkeinoelämä ja maakunta saattavat jäädä hieman tuntemattomiksi, taustoittaa kehittämispäällikkö Jarmo ValtonenPohjois-Karjalan TE-toimistosta.

- Annamme tilaisuudessa vieraille monipuolisen katsauksen miltä maakunta ja erityisesti Joensuu tänään näyttää. Nostamme esiin helmiä elinkeinoelämästä, mutta myös paikallisista kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksista, listaa markkinointipäällikkö Heli Räsänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.


Tilaisuudessa kv-opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus verkostoitua sekä maakunnan toimijoihin että muissa oppilaitoksissa opiskeleviin.

Joensuussa on vuosittain 1 000 - 2 000 kansainvälistä opiskelijaa Itä-Suomen yliopistossa, Karelia-ammattikorkeakoulussa ja Riveriassa. Moni tulee kotimaidensa arvostetuista oppilaitoksista hakemaan opintoihinsa lisäarvoa Joensuusta. Joensuussa väitellään tohtoriksi, suoritetaan yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkintoja sekä valmistutaan ammattiin ja käydään vaihto-opiskelijana.

Tilaisuuden järjestäjinä ovat mm. paikallinen TE-toimisto, maakuntaliitto, Joensuun kaupunki, Kauppakamari, P-K Yrittäjät, Business Joensuu, Riveria, Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, oppilaskunnat, ELY-keskus sekä paikallisia yrityksiä.

Tilaisuus ei ole luonteeltaan rekrytointitilaisuus. Kv-opiskelijoille järjestetään talven aikana muitakin eri tyyppisiä tilaisuuksia.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute