ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kitee virittää Aimon monitoimikeskuksen palvelemaan myös matkailijoita

Kitee virittää Aimon monitoimikeskuksen palvelemaan myös matkailijoita

Nightwish ei ole ainoa korkealta ja kovaa soiva juttu Kiteellä. Kuutostien tuntumassa on toiminut jo vuosia Aimon alue, jossa on useita moottoriurheiluratoja, harrasteilmailuun soveltuva lentokenttä ja ampumaurheilukeskus. Niiden lisäksi alueella on tilaa hevos- ja koiraharrastuksille.

Kiteen kaupunki ottaa nyt uuden askeleen ja lähtee kehittämään Aimon aluetta ja toimintoja vieläkin paremmaksi – koko Suomen parhaaksi. Alueen infraan suunnitellut investoinnit ovat kokonaisuudessaan 1,6 miljoonaa euroa. Parempien puitteiden lisäksi toiminnan ympärille luodaan brändi ja palvelut tuotteistetaan.

Aimo on jo nykyisellään harrastajaryhmien aktiivisessa käytössä ja kilpailujen näyttämö, mutta nyt siitä halutaan kohde, joka houkuttelee myös tavallisia matkailijoita Suomesta ja maailmalta. Yksistään ampumaurheilussa on potentiaalia, arvioiden mukaan alueella voisi käydä jopa 16 000 ampumaurheilun harrastajaa vuosittain.

Tähtäimessä myös Suomen suurin pakastekuivauslaitos

Noin 10 000 asukkaan Kiteellä on metallimusiikin ja moottoriurheilun lisäksi mansikoita ja muikkuja. Puhtaasta Puruvedestä nousee maailman parasta, nimisuojattua muikkua. Kitee on myös merkittävä marjantuottaja valtakunnallisesti. Uudessa kahden vuoden hankkeessa selvitetään edellytyksiä perustaa alueelle Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan pakastekuivauslaitos.

- Toteutuessaan pakastekuivauslaitos avaa alueen yrityksille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nostaa tuotteidensa jalostusastetta ja arvoa. On tärkeää, että jatkojalostustyö ja arvonnousun hyödyt jäävät tänne meidän alueellemme, sanoo Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen

Pohjois-Karjalan maakunnan aluerajojen katsotaan syntyneen vuonna 1721 Uudenkaupungin rauhassa. Tänä vuonna Pohjois-Karjalassa on siis vietetty 300-vuotisjuhlia. Juhlavuoden videosarjassa vieraillaan kaikissa maakunnan 13 kunnassa. Kiteen kohdalla pysähdytään Puhoksessa, jossa uusi yhdistys on laittanut hihat heilumaan kylän kehittämiseksi. Linkki videoon alla.

Äiti ja lapsi virittelevät jouluvaloja Puhoksessa.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute