ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Karjalan kunnailla -sovitus tavoitti somekansan

Itäisen Suomen maakuntien videolahja Pohjois-Karjalalle oli todellista SuomiLovea - Karjalan kunnailla tavoitti somekansan

Uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on tavoittanut pelkästään Pohjois-Karjalan maakunnan Facebook-sivuilla yli 200 000 henkilöä.

Viime viikon tiistaina julkistettu uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on puhutellut suomalaisia. Kyseessä oli Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon maakuntien sekä Saimaa-ilmiön tervehdys 300 vuotta täyttävälle Pohjois-Karjalan maakunnalle.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ylläpitää Facebookissa koko maakunnalle omistettua Pohjois-Karjala -tiliä. Seinällä julkaistu musiikkitervehdys on tavoittanut tähän mennessä 202 000 henkilöä. Sitä on jaettu lähes 1 800 kertaa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton YouTube-kanavalla videolle on kirjattu 14 000 katselukertaa. Instagramissa on puolestaan reilut 2 500 katselukertaa. Maakuntaliiton Twitter-tilillä videopostaus keräsi 139 tykkäystä ja 59 jakoa.

Naapurimaakuntien yllätys vaikuttikin siihen, että Pohjois-Karjala nousi Brandsomen Suomen seuratuimmat ja nosteessa olevat brändit -listalla viikon 11 toiseksi seuratuimmaksi Facebook-seinäksi 758 uudella seuraajalla. Listan ensimmäisenä oli ikoninen Eppu Normaali 1 102 uudella seuraajalla.

- Naapurimaakuntien ja Saimaailmiön lahja oli todella hieno ele ja alleviivasi itäisen Suomen yhteishenkeä. Musiikkivideo oli huikeasti toteutettu ja se kosketti ihmisiä. Olemmekin saaneet lukuisia viestejä sovituksen herättämistä tunteista – kylmistä väreistä ja liikutuksesta. Myös videon ajoitus osui kohdalleen, ihmiset kaipaavat juuri nyt tällaisia elämyksiä. Meillä on menossa 300 hyvää tekoa -kampanja juhlavuoden kunniaksi, joten tämä yllätys on todellakin yksi niistä hyvistä teoista, maakuntajohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Idea sinfonisiin mittoihin kasvavasta onnittelulaulusta syntyi viime vuoden lopulla Kuopiossa. Kuopion Musiikkikeskuksessa äänitettyä ja kuvattua musiikkivideota oli tekemässä yli 60 ihmistä. Koskettavan laulun tulkitsee Juho Väliaho.

Karjalan kunnailla -musiikkivideon voi käydä katsomassa alla olevan linkin kautta.

Kuoro mäntymetsässä.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute