ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Kanteleet ja kattilat esille – Pohjois-Karjala kutsuu kaikki soittamaan

Kanteleet ja kattilat esille – Pohjois-Karjala kutsuu kaikki soittamaan

Kuvakaappaus Soitetaan yhdessä -videolta. Anttu soittaa kannelta.

Karjalaisten laulussa todetaan, että Karjala Suomen surut soittelee. Mutta tämän päivän haasteiden selättämiseen tarvitaan muitakin. Pohjois-Karjala kutsuukin kaikki mukaan Soitetaan yhdessä -sometempaukseen. Koska kyseessä on koko maailman juttu, kutsu kuuluu vapaasti englanniksi käännettynä let´s play together!

- Kaikki koronatoimenpiteet ja tukitoimet ovat erittäin tarpeellisia, mutta nyt jos koskaan tarvitaan myös karjalaisia hyveitä eli yhteisöllisyyttä, huolenpitoa sekä iloa ja uskoa tulevaisuuteen. Tässä tilanteessa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus löytää se yhteinen sävel. Siksi haastamme kaikki yhteissoittoon. Kaivetaan siis kanteleet tai mitkä tahansa soittimeksi kelpaavat esille ja soitetaan yhdessä omaksi ja muiden iloksi, PohjoisKarjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen haastaa.

Yhteissoittoon ovat tervetulleita kaikki taitoihin, soittimiin ja biisivalintaan katsomatta. Yhteissoitto pyydetään kuvaamaan ja jakamaan se julkisena Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #letsplaytogether. Videot kerätään letsplaytogether.fi -sivustolle. Sivuilla voi myös allekirjoittaa vetoomuksen yhteissoiton puolesta.

Sivuilla esitellään yksi harvoista varta vasten yhteissoittoon suunniteluista soittimista. Rääkkyläläinen Koistinen Kantele on valmistanut ensimmäiset useamman soittajan kanteleet.

- Tuntui kuin olisin saanut ihmisille vuorovaikutusta opettavan lahjan, kun näiden yhteissoittimien prototyypit syntyivät vuonna 2015. Tämä on paljon enemmän kuin soitin. Koronaaika sai minut lähettämään nämä soittimet hyvän yhteistyön lähettiläiksi, kanteleiden suunnittelija Hannu Koistinen sanoo.

Kanteleiden viisisäveliseen asteikkoon pohjaavat bluesin sävyt todella yhdistävät koko maailman, sillä niitä kuullaan muun muassa kelttiläisessä, unkarilaisessa ja kreikkalaisessa kansanmusiikissa, saamelaisten joiuissa, afroamerikkalaisissa rytmeissä ja itäaasialaisessa musiikissa. Tästä on hyvä lähteä soittamaan yhdessä!

Anttu Koistinen soittaa kannelta.

Soitetaan yhdessä -sivut

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute