ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Joensuuhun suunniteltu Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous perutaan koronatilanteen takia

Joensuuhun suunniteltu Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokous perutaan koronatilanteen takia

Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliitot tapaavat vuosittain huippukokouksessa, jossa keskustellaan ajankohtaisista teemoista, kansallisesta ja EU:n aluepolitiikasta sekä maakuntien välisestä yhteistyöstä.

Pohjois-Karjala toimii tänä vuonna yhteistyöelimen puheenjohtajana ja näin ollen huippukokouksen isäntänä. Huippukokous oli tarkoitus pitää 26.–27.8. Joensuussa. Koronatilanne on kuitenkin heikentynyt nopeasti ja huolestuttavasti viime viikkoina eri puolilla maata, joten seminaari on päätetty peruuttaa.

Huippukokous olisi tuonut Joensuuhun noin 150 maakuntapäättäjää ja maakuntien liittojen työntekijää.

- Harmittaa, koska huippukokous on perinteinen ja merkittävä tapahtuma verkostoitumisenkin kannalta. Tässä tilanteessa ei ole kuitenkaan muuta vaihtoehtoa, terveys ja turvallisuus on tärkeintä, Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen sanoo.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestää myöhemmin syksyllä verkkoseminaarin, jossa käsitellään huippukokoukseen suunniteltuja teemoja tiiviisti. Viime vuonna huippukokouksen järjestelyistä vastasi Pohjois-Pohjanmaan liitto ja silloinkin koronatilanne pakotti kokoontumaan etänä.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan muodostavat Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo. Yhteistyö pitää sisällään mm. yhteisiä edunajamis- ja kehittämisasioita sekä EU-ohjelmiin liittyvää vaikuttamista.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan logo

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute