ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Energiasyöpöt kiikarissa tällä viikolla

Energiasyöpöt kiikarissa tällä viikolla

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on mukana tänään alkavalla energiansäästöviikolla.

Julkaisemme joka päivä yhden energiansäästöön liittyvän päivityksen verkkosivuillamme osoitteessa www.pohjois-karjala.fi/energiansaastoviikko ja some-kanavillamme. Teemaviikko näkyy joka päivä myös liiton omassa arjessa, ja osallistuupa henkilöstö myös Energivartti-peliin.

Motivan järjestämä energiansäästöviikko keskittyy tänä vuonna erityisesti energiasyöppöihin. Energiasyöpöt napsivat huomaamattomasti ison siivun energiakakusta ja tekevät suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle. Sanotaan, että säästetty kilowattitunti on halvin ja päästöttömin kilowattitunti.

Pohjois-Karjala on Hinku-maakunta, jossa laaditaan parhaillaan ilmasto- ja energiaohjelmaa vuoteen 2030. Joukkoliikenteen kehittäminen on yksi tapa vastata ilmastohaasteeseen. Maakuntaliitto aloittaakin viikon esittelemällä kehittämäänsä digitaalista joukkoliikennepalvelua eli POJO:a. Uunituore POJO-esittelyvideo on katsottavissa alla olevan linkin kautta.

POJO:sta löytyvät muun muassa Joensuun seudun joukkoliikenteen ja Matkahuollon maakunnan sisäiset reitit, kuntien järjestämä asiointi- ja palveluliikenne sekä tietoa yksityisten ylläpitämistä kimppakyytiryhmistä. POJO toimii parhaiten mobiililaitteella. Alla olevien linkkien kautta pääset palveluun ja saat ohjeen jouhevaan mobiilikäyttöön.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute