ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left ELMO-rahoitusta saaneet pilottiprojektit puolivälissä

ELMO-rahoitusta saaneet pilottiprojektit puolivälissä

Mies selaa älypuhelimen paikkatietosovellusta metsässä.

Euroopan komission rahoitusta saaneet ELMO-pilottihankkeet ovat saavuttaneet puolivälin. Projektit pääsivät alkamaan vuodenvaihteessa rahoitushaun päätösten jälkeen. Myönteisen rahoituspäätöksen sai seitsemän hanketta, ja niihin osallistuu toimijoita eri puolilta Itä- ja Pohjois-Suomea.

Pohjois-Karjalasta hankkeissa ovat mukana Arbonaut Oy, Rajaforest Oy, Motoajo Oy ja Luonnonvarakeskus (Luke). Kaikki hankkeet liittyvät puun arvoketjun tuoteinnovaatioihin.

Pohjoiskarjalaiset mukana digiprojekteissa

Arbonaut Oy vetää projektia, jossa kehitetään yhtiön ProMS-paikkatietoalustaa niin, että siitä tulee uudenlainen digitaalinen työkalu eri metsätoimijoiden väliseen työn hallintaan, jakamiseen ja raportointiin.

– Alustan avulla esimerkiksi metsäpalveluyritysten sekä -yrittäjien on helpompi tehdä aktiivista yhteistyötä keskenään ja jakaa ajantasaista tietoa metsänhoitotöistä, kertoo projektia koordinoiva Arbonautin Elisa Korpelainen.

Arbonautin yhteistyökumppanina projektissa toimii kiteeläinen metsäpalveluyritys Rajaforest Oy, joka antaa muun muassa loppukäyttäjän näkökulmaa kehitystyöhön.

Luke ja Motoajo Oy ovat mukana kehittämässä sovellusta, joka tukee metsäkoneyrityksille suunnattuja Green Line -huoltopalveluita. Luke laskee projektissa toimitusketjun hiilijalanjälkeä, sillä palvelulla pyritään säästämään kustannusten lisäksi myös ympäristöä. Motoajo Oy testaa sovellusta käytännössä omassa toiminnassaan.

Tuotekehitysprojektit kestävät puoli vuotta

Tuotekehitysprojektit päättyvät alkuperäisen aikataulun mukaan kesäkuun lopussa 2020. Meneillään oleva koronakriisi saattaa vaikuttaa projektien aikatauluun.

Rahoitushaun taustalla on Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien välinen ELMO-yhteistyö, jossa etsitään uudenlaisia keinoja tukea elinkeinoelämää. Rahoitus on ainutlaatuinen pilottikokeilu, jossa Euroopan komissio tukee pk-yritysten sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden tuotekehitysyhteistyötä noin 40 000 euron rahoitusseteleillä.

Lue lisää Arbonautin vetämästä pilottiprojektista täältä.

 

Lisätiedot: projektiasiantuntija Kirsi Taskinen, p. 050 475 1669, kirsi.taskinen@pohjois-karjala.fi

Älypuhelimen paikkatietonäkymä.

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute